Murat Kartal'ın cesedinin gömüleceği yeri eski vekil göstermiş!

Büyükçekmece’deki kazıdan çıkan Murat Kartal’ın cesediyle ilgili soruşturma kapsamında daha önce serbest bırakılan eski milletvekili Abdülsamet Turgut tutuklandı. Turgut, ifadesinde polislere gezdikleri arazide yer gösterdiğini itiraf etti.

Murat Kartal'ın cesedinin gömüleceği yeri eski vekil göstermiş!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İstanbul Asayiş Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen ceset arama çalışması 2 Şubat akşamı başlatılmıştı. 2015 yılında adını daha sonradan Fırat olarak değiştiren Edip Baybaşin’i öldürmek suçundan 5 yıl kaldığı cezaevinden geçtiğimiz yıl çıkan ve 20 Ocak tarihinde esrarengiz şekilde ortadan kaybolan 39 yaşındaki Murat Kartal’ın annesinin savcılığa yaptığı suç duyurusuyla başlatılan soruşturmada arazide Murat Kartal’ın cesedine ulaşıldı.

Eski vekil: Polise arazide yer gösterdim

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serbest kaldıktan sonra ikinci kez gözaltına alınan ve tutuklanan eski vekil ifadesinde polislere arazide yer gösterme işlemi yaptığını itiraf etti.

Hakimliğin tutuklama kararında yer alan ifadesine göre, Şüpheli Abdulsamet Turgut, Murat Kartal’ın olduğu araçta kendisini de bulunduğunu, şüpheli Yavuz Y.’nin çağrısı üzerine onlarla gittiğini anlattı.

Hep birlikte Beylikdüzü’nde köşk denilen yere gittiklerini burada arazide diğer şüphelilerle gezdiğini, daha sonra yer gösterme yaptıklarını anlattı. Abdulsamet Turgut ifadesinin devamında “Arabada ben Metin Faysal ve Yavuz vardı. O bölgede yer gösterme işlemi yaptım” diyerek cesedin gömüleceği yeri gösterdiğini itiraf etti”