Metruk evde 2 kız öğrenci asılı bulunmuşlardı! Şüpheli ölümle ilgili bakanlık harekete geçti

Muş'ta 14 yaşındaki P.A. ve 14 yaşındaki ZT. isimli kız çocukları metruk bir evde ipte asılı halde bulundu. Olayla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı inceleme başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "sosyal inceleme ivedilikle başlatılmıştır. Olayla ilgili adli makamlarca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, konu Bakanlığımız tarafından da yakından ve titizlikle takip edilmektedir." denildi.

Metruk evde 2 kız öğrenci asılı bulunmuşlardı! Şüpheli ölümle ilgili bakanlık harekete geçti

Olay, akşam saatlerinde Kültür Mahallesi’nde meydana geldi. Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi P.A. ile Z.T. akşam olmasına rağmen evlerine gitmeyince aramaya başladı. Cemal A.'nın durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. P.A. ve Z.T.'nin cansız bedenleri olay yerindeki ilk incelemenin ardından, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Muş Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

CENAZELER DEFNEDİLDİ
P.A.’nın cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Varto Cemevine getirilen cenaze, burada kılınan cenaze namazının ardından Varto mezarlığında defnedildi. Diğer öğrenci Z.T.’nin cenazesi ise Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı İsa köyünde defnedilmek üzere ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

BAKANLIKTAN İNCELEME
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada, "Muş'un Varto ilçesinde 14 yaşındaki iki kız öğrencinin şüpheli ölümüne ilişkin haberlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından sosyal inceleme ivedilikle başlatılmıştır. Olayla ilgili adli makamlarca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, konu Bakanlığımız tarafından da yakından ve titizlikle takip edilmektedir. Bakanlığımızca ailelere yönelik psikososyal destek süreci de başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.