Mutabakat metnine ne söyledi? Meral Akşener'den Ümit Özdağ açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini bugün açıklaması bekleniyordu. Ancak açıklama tarihi yarına ertelendi. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na sunulan mutabakat metnine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ne diyeceği merak ediliyordu. Akşener'den açıklama geldi.

Mutabakat metnine ne söyledi? Meral Akşener'den Ümit Özdağ açıklaması

Dün Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikinci turda destekleyeceğini açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a çevrildi. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile dün görüşmüştü. Bugün açıklanması planlanan karar yarına ertelendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

"SIĞINMACILAR VE ANAYASA'NIN 4 MADDESİNE İTİRAZ YOK"

Gazetecilerin konu hakkındaki sorusunu yanıtlayan Akşener, "Mutabakat metni henüz gelmedi, her ikisi muhtemelen fikirlerini birleştirdikten sonra iletilecektir. Geldiği zaman fikrimi söylerim ama tekrar söylüyorum. Sayın Özdağ'ın sığınmacılar, Anayasa'nın 4 maddesi konusunda Millet İttifakı'nın bileşenlerinin bir itirazı yok. Dolayısıyla uzlaşacaklarına eminim" diye konuştu.