Naim Süleymanoğlu’nun kızı Sekai Mori’ye nüfus engeli

2017 yılında hayatını kaybeden Dünya Halter Şampiyonu Naim Süleymanoğlu'nun ortaya çıkan kızı, nüfus müdürlüğünde emsal niteliğinde bir engele takıldı.

Naim Süleymanoğlu’nun kızı Sekai Mori’ye nüfus engeli

Dünya Halter Şampiyonu Naim Süleymanoğlu 2017 yılında hayatını kaybetti. Ölümünün ardından Japonya'da yaşayan Sekai Mori, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak babalık davası açtı.

1991 yılında Türkiye'de dünyaya geldiğini ve ünlü haltercinin babası olduğunu iddia etti. Mahkeme bu doğrultuda DNA testi istedi. Ünlü haltercinin mezarından DNA örnekleri alınarak test yapıldı.

Çıkan testin sonucu 27 yaşındaki genç kadının iddiasını doğruladı. Mahkeme Sekai Mori'nin, Süleymanoğlu'nun kızı olduğunu hükmetti.

Mori'nin avukatları mahkeme kararı ile birlikte bu defa nüfus müdürlüğüne başvurdu. Sekai Mori'nin Naim Süleymanoğlu'nun nüfus kütüğüne geçirilmesini talep etti.

Ancak emsal niteliğinde bir sorun nedeniyle bu talep reddedildi.

Naim Süleymanoğlu sonradan Türk vatandaşı olmuştu. Nüfusa kaydı istenen Sekai Mori 18 yaşından büyüktü. Bu nedenlerle Mori'nin nüfus kaydı Naim Süleymanoğlu'nun üzerine yapılamadı.

Tek umudu Cumhurbaşkanı Erdoğan

Çözüm aranılan konuyla ilgili ortaya tek bir yol çıktı. O da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istisna yoluyla bu kaydın yapılmasına izin vermesi. Şimdi konuyla ilgili gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.