NASA Dünya'ya doğru yanlarken gördü, bir anda herkes heyecanlandı! Baş bilim insanı fark edip, çıraklarına haber verdi

NASA tarafından Dünya'nın yakınlarından diğerlerinden çok farklı olan bir asteroit keşfedildi. Baş bilim insanı tarafından fark edilerek diğer bilim insanlarıyla incelenen asteroit ilk kez 2011 yılında görülmüş ancak incelenememişti.

NASA Dünya'ya doğru yanlarken gördü, bir anda herkes heyecanlandı! Baş bilim insanı fark edip, çıraklarına haber verdi

NASA'nın uzay araştırmaları tam gaz devam ediyor. NASA'nın araştırmaları devam ederken oldukça ilginç bir keşfe imza atıldı. 

NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı'nda baş bilim insanı olan Lance Benner, asteroitin uzunluğunun 488 metre ve genişliğinin 152 metre olduğunu ifade ederek, bu asteroitin diğer türevlerinden oldukça farklı bir yapısının olduğunu belirtti.

DİĞERLERİNDEN ÇOK FARKLI GÖRÜNÜYOR

488 metre uzunluğunda ve 152 metre genişliğinde olan bu asteroit, bu yapısı ile diğer türevlerinden oldukça farklı görünüyor.

Uzayda birçok farklı cisim geziniyor. İnsanoğlu da bu cisimleri yüzyıllardır gözlemlemeye devam ediyor.

DÜNYA'YA ÇOK YAKLAŞTI

Galaksiler, yıldızlar ve gezegenler her zaman ilgi çekselerde asteroitler de merak uyandıran gökcisimleri olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak görüntülenen asteroit ise alışılmışın oldukça dışında.

NASA farklı türdeki gökcisimlerini keşfetmeye devam ediyor İlk olarak 2011 yılında keşfedilen bu asteroit, 3 Şubat tarihinde Dünya’ya 1,7 milyon kilometreye kadar yaklaşarak bilim insanlarının incelemesine olanak tanıdı.