NASA duyurdu! Şu anda dünya üzerinde, değeri milyonlarla bile ölçülemiyor.. Bulan para babası olacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından yapılan son açıklama herkesi dehşete düşürdü. Uzay dairesi, yaklaşık 453 kilogram ağırlığında bir göktaşının geçtiğimiz çarşamba günü Teksas eyaletine düşmüş olabileceğinden şüphelendiklerini duyurdu.

NASA duyurdu! Şu anda dünya üzerinde, değeri milyonlarla bile ölçülemiyor.. Bulan para babası olacak

Amerika Birleşik Devletleri Uzay Ajansı Nasa, 15 Şubat tarihinde Teksas eyaletinin  McAllen şehri yakınlarına bir göktaşına ilişkin raporları incelediğini ancak atmosferde yanarak düşen ateş topu sebebiyle bölgede herhangi bir yaralanma ve maddi hasar tespit edilmediğini duyurdu. 

"YAKLAŞIK 453 KİLOGRAM"

Geçtiğimiz günlerde halkın gece gökyüzünde bir "kayan yıldızın" ilerlediğine tanık olduğu bildirilmişti. Mission Polis Şefi Cesar Torres, yerel basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada bu görüntünün şehir genelinde "panik" yarattığını söyledi. NASA'daki uzmanlar ön analizlere dayanarak cismin muhtemelen 60 santimetre çapında ve "yaklaşık 453 kilogram" ağırlığında bir meteorit olduğunu ifade etti.

NASA duyurdu! Şu anda dünya üzerinde, değeri milyonlarla bile ölçülemiyor.. Bulan para babası olacak - Resim : 1

"METEORİT DÜŞÜŞLERİYLE TUTARLI"

Açıklama yapan NASA, "Meteoroloji radar görüntülerindeki işaretlerin yanı sıra göktaşının giriş açısı ve hızı, doğal olarak meydana gelen diğer meteorit düşüşleriyle tutarlı" diye belirtti. Yere ulaşan göktaşı parçaları meteorit diye adlandırılırken, uzmanlar radarların ve diğer verilerin analizine dayanarak uzay taşından gelen parçaların "yere ulaştığını" söyledi.

NASA duyurdu! Şu anda dünya üzerinde, değeri milyonlarla bile ölçülemiyor.. Bulan para babası olacak - Resim : 2

HIZLA SOĞUYORLAR

Meteoritin ilk baştaki gövdesi muhtemelen 450 kilogramın üzerinde olsa da Dünya atmosferine yüksek hızlarda girdikleri için geriye yalnıca daha küçük parçalar (uzay taşları yere çarpmadan önce parçalara ayrılır) kalabiliyor. NASA, meteoritlerin de hızla soğuduğunu ve genellikle halk için bir risk oluşturmadığını belirtti.

NASA duyurdu! Şu anda dünya üzerinde, değeri milyonlarla bile ölçülemiyor.. Bulan para babası olacak - Resim : 3

YILDA ORTALAMA BİR YA DA İKİ KEZ

Uzay Ajansı bu tür meteorit parçalarının toplanıp analiz edilmesinin, güneş sistemimizin kökeni ve evriminin yanı sıra Dünya çevresindeki bölgesel uzay enkazı ortamına ilişkin anlayışımızı geliştirebileceğini açıkladı. Küçük asteroitler genellikle yılda ortalama bir ya da iki kez Kıta ABD'si üzerinde atmosfere girerek sık sık yere taş parçaları düşmesine yol açıyor.

NASA duyurdu! Şu anda dünya üzerinde, değeri milyonlarla bile ölçülemiyor.. Bulan para babası olacak - Resim : 4

DÜNYAYI KORUMAK İÇİN BİR "HATIRLATMA"

ABD'de toplanan bu tür meteoritlerin küratörlüğünü, Smithsonian Enstitüsü'yle ülke çapındaki diğer bilimsel ve akademik kurumlar yapıyor. Uzay Ajansı, McAllen semalarında görülen meteorun Dünya'yı daha iyi anlamamız ve korumamız için bir "hatırlatma" olduğunu ifade etti.

 

NASA duyurdu! Şu anda dünya üzerinde, değeri milyonlarla bile ölçülemiyor.. Bulan para babası olacak - Resim : 5

Kaynak: Independet Türkçe