NASA’lı bilim insanları ürkünç haberi şimdi verdi.. İçi gizemli yasak bir bölge bulundu, gireni yutabilir

NASA'lı bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında uzayda yasak bir gezegen bulundu. Gezegen hakkında daha fazla araştırma gerçekleştirilecek.

NASA’lı bilim insanları ürkünç haberi şimdi verdi.. İçi gizemli yasak bir bölge bulundu, gireni yutabilir

NASA'dan bilim insanları uzaydaki çalışmalarını tam gaz sürdürüyor. NASA'lı bilim insanları tarafından son olarak gerçekleştirilen bir çalışmada elde edilen bulgular ise herkesi şaşkınlık içerisinde bıraktı. 

Independent'te yer alan habere göre bilim insanları bu tür gezegenlerin oluşumına dair anlatıyı yeniden yazabilecek "yasak" bir dünyaya sahip bir gezegen sistemi buldu.

Gezegen, bizim Jüpiter'imize benzeyen büyük, gaz devi bir gezegene sahip. Ancak yıldızı, Jüpiter'in sadece 4 katı büyüklüğünde bir kırmızı cüce. 

YASAK GEZEGEN

Bu tür M-tipi cüce yıldızların etrafında daha önce de gaz devleri oluşmuştu. Ama yeni keşfedilen yıldız daha genç ve daha düşük kütleye sahip.

Bilim insanları gezegene, yörüngesinde döndüğü yıldıza ithafen TOI 5205b adını verdi. Kanodia, "TOI-5205b'nin varlığı, bu gezegenlerin doğduğu diskler hakkında bildiklerimizi derinleştiriyor" diyor.

Başlangıçta diskte ilk çekirdeği meydana getirmek için yeterli kayalık malzeme yoksa, o zaman gaz devi gezegen meydana gelemez. Ve sonunda eğer disk muazzam çekirdek oluşmadan önce buharlaşırsa, o zaman da gaz devi gezegen meydana gelemez. Yine de TOI-5205b bu bariyerlere rağmen oluştu.
Gezegen oluşumuna ilişkin mevcut nominal anlayışımıza göre TOI-5205b var olmamalı; o bir "yasak" gezegen.
TOI 5205b, muhtemel bir gezegen olarak ilk kez NASA'nın Geçiş Halindeki Ötegezegen Araştırma Uydusu, yani TESS tarafından tespit edildi.