Ay'a gizlice astronotlar gönderildi çünkü...

Komplo teorisyenlerinin hedefinden bir türlü çıkamayan NASA hakkında yeni bir iddia geldi. NASA'ya ait eski bir Ay fotoğrafında, bir krater içinde büyük bir uzay gemisi bulduklarını söyleyen bir grup insan NASA'yı Ay'a bu gemiyi gizlice incelemeye gitmekle suçluyor.

Ay'a gizlice astronotlar gönderildi çünkü...

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi; Güneş, Mars, diğer gezegenler ve dış uzayla ilgili araştırmalarına devam ediyor ve araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor. Önümüzdeki yıllarda uzay incelemesinde bulunmak isteyen NASA bu amaçla SLS (Space Launch System) roketini hazırladı. SLS'nin 2021 kasım ayında ilk resmi görevine çıkması bekleniyor.

NASA ve birçok isim bu sistem sayesinde Mars'a insan göndermeyi hedefliyor. Ancak Mars yolculuğu öncesi NASA'yı meşgul eden diğer konu; kendilerine UFO uzmanı olarak adlandıran bir grup insanın 'NASA'nın Ay'daki bir kraterde uzaylılara ait bir gemi keşfettiğini ve bu gemiyi incelemek üzere Ay'a astronot gönderdiği'

The Sun'ın YouTube kanalı Thirdphaseoftmoon'a dayandırdığı haberine göre UFO avcıları, Ay'ın bir kraterinde turuncu renkli, büyük bir yapı bulduğunu ileri sürdü.Kaynak Thirdphaseoftmoon söz konusu görüntülerin, DSLR fotoğraf makinesine takılmış güçlü teleskopik bir objektifle çekildiğini belirtiyor. Teorisyenlere göre gemi, kraterin neredeyse 3'te 1'ni kaplıyor. Geminin çapı yaklaşık 5 km olabilir. İddiaların sahipleri geminin devasa büyüklükte olduğunu, büyük ihtimalle terk edilmiş olduğuyla da iddialarını destekliyor.

YouTube kanalı görüntülerin, William Bennett isimli biri tarafından kendileriyle paylaşıldığını, söz konusu yapının da oldukça büyük olduğunu vurguladı.UFO avcılarına göre kubbeli bu yapı, üstü kapalı bir stadyumdan bile daha büyük. Güneş ışığını da yansıtıyor.

Thirdphaseoftmoon, kubbeli yapının dünya dışı canlılara ait olduğu yorumunda bulundu. Komplo teorisyenleri ise kubbenin sadece bir girişten ibaret olduğunu ve asıl merkezin de yeraltında bulunduğunu savundu. Bununla birlikte The Sun geçtiğimiz ekim ayında Amerikan Hava Kuvvetleri'nde görev alan Karl Wolfe'nin, Ay'daki uzaylı yapılara ait çok gizli NASA fotoğraflarını gördüğünü iddia ettikten sonra gizemli bisiklet kazasında öldüğünü belirtti.