NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den teşekkür: Türkiye ve Erdoğan, gıda krizini önledi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak açıklamalarda bulundu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in terörle mücadele konusunda, Türkiye'nin endişelerini gidereceğini söyledi. Stoltenberg, ayrıca Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, "Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özellikle teşekkür ediyorum çünkü tahıl anlaşması ile bir gıda krizinin önüne geçtiler" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den teşekkür: Türkiye ve Erdoğan, gıda krizini önledi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, tahıl krizinde çabaları sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, "20 gün sonra (Karadeniz) tahıl anlaşmasının tekrar yenilenmesi gerekiyor. Kesintisiz bir şekilde devam etmesi için çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine değinen Bakan Çavuşoğlu, iki ülkenin Madrid Mutabakatı'na bağlılıklarını teyit ettiklerini bildirdi.

Çavuşoğlu, aynı zamanda İsveç Başbakanı'nın gelecek hafta Türkiye'ye geleceğini belirtti.

 "Türkiye, NATO'nun önemli bir müttefiki"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin NATO'nun önemli bir müttefiki olduğunu söyledi. Stoltenberg,  "Vladimir Putin başarısızlığa uğruyor. Türkiye’ye Ukrayna’ya destek çıktığı için teşekkür ediyorum" dedi.

"Türkiye, gıda krizini önledi"

Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl krizi konusunda devreye girmesiyle ilgili ise, "Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özellikle teşekkür ediyorum çünkü tahıl anlaşması ile bir gıda krizinin önüne geçtiler. Bu çabaları takdirle karşılıyoruz" dedi.

Stoltenberg, sözlerini devamında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin önemli beklentileri var İsveç ve Finlandiya ile yapılan muhtırada. Ben de bu beklentilerinizi paylaşıyorum. Finlandiya ve İsveç terörle mücadelede Türkiye ile işbirliklerini artırdılar. Daha fazla iade ve sınır dışı olayları geçmeye başladı. Kısıtmılar kalktı.  İttifaka güçlü desteği için Türkiye'ye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Stoltenberg'in 4 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'da bir araya gelmesi ve aynı gün Çanakkale'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Stoltenberg, 1 Kasım’da Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile “kritik bir zamanda” telefon görüşmeleri yaptığını açıklamıştı.