Ne Avrupa ne Amerika, burası Balıkesir Erdek sahili... Gece vakti eline suya sokup hareket ettirdi. Kaydedilen manzaraya bakanlar dondu kaldı

Ne Avrupa ne Amerika, burası Balıkesir Erdek sahili. Dünyanın farklı bölgelerinde görülen ancak ülkemizde sık rastlanmayan görüntü, hayrete düşürdü. Erdek'te bir vatandaş, gece vakti eline suya sokup hareket ettirdi. Kaydedilen manzaraya bakanlar dondu kaldı. O anları, Hava Forum paylaştı.

Dünyanın farklı ülkelerinde zaman zaman görülen ancak ülkemizde sık rastlanmayan görüntü, Erdek sahilinde kaydedildi. Hava Forum tarafından yapılan paylaşıma göre, Erdek sahilinde bir vatandaşın elini suya sokup hareket ettirmesinin ardından beliren mavi renkli ışığı görenler dondu kaldı. Suyun içinde sanki bir ışıklandırma yapılmış gibi duran görüntünün sebebinin suyun içindeki bir organizmadan kaynaklandığı açıklandı. 

BİYOLÜMİNESANS

Biyolüminesans, bazı canlı organizmaların gerçekleştirdiği, kimyasal reaksiyonlar sırasında kimyasal enerjinin ışık enerjisine dönüştürülmesi ile ışık üretilmesi ve yayılması olayına verilen isimdir.

Ne Avrupa ne Amerika, burası Balıkesir Erdek sahili... Gece vakti eline suya sokup hareket ettirdi. Kaydedilen manzaraya bakanlar dondu kaldı - Resim : 1