Nefes darlığıyla hastaneye gitti, ciğerindekini gören doktorlar acil bir toplantı kararı aldı

Nefes darlığı şikayetiyle doktora giden kadın, doktorları şoke etti. Doktorlar ameliyatın zor olması nedeniyle uzun süre kendi aralarında konuştu. Akciğerindeki şeyi gören doktorlar, acil bir toplantıdan sonra ameliyat kararı aldı. Röntgende, kadının akciğerinde bir vida olduğunu görülüyordu.

Nefes darlığıyla hastaneye gitti, ciğerindekini gören doktorlar acil bir toplantı kararı aldı

70 yaşındaki İspanyol kadın, nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu.  Doktorlar, yaşlı kadının akciğer röntgeninde, bir vida tespit etti. Doktorlar, bu vidanın nasıl akciğerine saplandığını merak etti. Gerçeği öğrendiklerinde şaşkına döndüler. 

AKCİĞERİNE SAPLANAN BİR VİDA

Jam Press'in bildirdiğine göre, 70 yaşındaki kadın, görünürde bir sebep olmaksızın birkaç solunum yolu enfeksiyonu geçirdikten sonra bir şeylerin ters gittiğini fark etti . Pontevedra'daki hastaneyi ziyaret etti ve bildirildiğine göre bir göğüs röntgeni rahatsızlığının kaynağını ortaya çıkardı: Akciğerine saplanmış 9 milimetrelik bir metal vida.

Nefes darlığıyla hastaneye gitti, ciğerindekini gören doktorlar acil bir toplantı kararı aldı - Resim : 1

DİŞ TEDAVİSİ OLUYORMUŞ

Kameralı esnek bir tüp olan bronkoskopla çekilen eşlik eden görüntüler, bileşenin solunum dokusunda 9 milimetrelik bir vida olduğu anlaşıldı. Vaka çalışmasına göre, adı açıklanmayan kadın, yaklaşık bir yıl öncesine dayanan bir dizi diş tedavisi sırasında vidayı solumuş gibi görünüyordu. Başlangıçta iki yedek kemik implantı ve ardından iyileştirici başlıklar takılmıştı. Son implant iki ay sonra yerleştirildi. Fark etmeden implant vidasını soluyan kadın yaklaşık 8 aydır akciğerinde bir vida ile dolaştığını anlamadı. 

Nefes darlığıyla hastaneye gitti, ciğerindekini gören doktorlar acil bir toplantı kararı aldı - Resim : 2

İLK SEFER DEĞİL

Neyse ki, doktorlar yabancı cismi forseps ile sadece birkaç saat içinde vücudundan çıkarmayı başardılar. Kadın, daha sonra taburcu edildiğini ve iyileştiğini belirtti. Bu, birinin ciğerlerine bir nesne saplayarak görünüşe göre kendini becerdiği ilk sefer değil. Eylül ayında, burun halkasını kaybettiği bildirilen bir piercing bağımlısı, bunun beş yıldır akciğerinde olduğunu öğrenince dehşete kapıldı.

Nefes darlığıyla hastaneye gitti, ciğerindekini gören doktorlar acil bir toplantı kararı aldı - Resim : 3

Nefes darlığıyla hastaneye gitti, ciğerindekini gören doktorlar acil bir toplantı kararı aldı - Resim : 4

Nefes darlığıyla hastaneye gitti, ciğerindekini gören doktorlar acil bir toplantı kararı aldı - Resim : 5