Nehirden çıkardı... İnsanlık tarihinden bile eski... Dünyadaki herkesin acilen görmesi gerekiyor, gerçekten muhteşem

Bir fosil avcısı, nehre dalış yaptıktan sonra şaşırtıcı bir keşif yaptı. İnsanlık tarihinden bile eski bir keşif yapan adam, bunu keşfini tüm dünyanın görmesi için fotoğrafladı ve görüntüleri paylaştı. Bu keşif, milyonlarca yıl öncesinde dünyada yaşamış bir mamuta ait çene kemiğiydi.

Nehirden çıkardı... İnsanlık tarihinden bile eski... Dünyadaki herkesin acilen görmesi gerekiyor, gerçekten muhteşem

Bir fosil avcısı, Florida nehrinde dalış yaparken şaşırtıcı bir keşif yaptı: mamutun fosilleşmiş çene kemiği. Halk için fosil avı gezileri düzenleyen bir kuruluş olan Fossil Junkies Dig and Dive Charters'ı yöneten John Kreatsoulas, Arcadia şehri yakınlarındaki Barış Nehri'nin bir bölümünü araştırırken bozulmamış fosili keşfetti. Başlangıçta nesnenin bir kütük olduğunu düşündü, ancak daha yakından incelendiğinde bunun büyük bir alt çene olduğunu fark etti. Kreatsoulas, örneğin kaç yaşında olduğunu tam olarak bilmiyor ancak en az 10.000 yaşında olabileceğine inanıyor.

Nehirden çıkardı... İnsanlık tarihinden bile eski... Dünyadaki herkesin acilen görmesi gerekiyor, gerçekten muhteşem - Resim : 1

FOSİLİN NE TÜR BİR MAMUTA AİT OLDUĞU BİLİNMİYOR

Yerel bir Florida kanalı olan NBC2'ye, "Sadece bir saniyeliğine tutunmak için ona tutundum ve şunu fark ettim: 'Bir saniye, bu bir ağaç değil, bu bir mamut çenesiydi'" dedi. 

Kreatsoulas, çene kemiğini radyokarbon tarihleme yöntemiyle fosilin yaşını belirleyecek Tampa'daki uzmanlara temizlenip analiz edilmek üzere götürmeyi planlıyor. Burası araştırmacıların bir kayanın ne zaman oluştuğunu veya bir hayvanın ne zaman öldüğünü belirlemek için fosildeki belirli radyoaktif elementlerin düzeylerini belirledikleri yerdir. Kemik aynı zamanda Florida Eyaleti'ne de kayıtlı olacak, dolayısıyla Kreatsoulas'ın evindeki kişisel koleksiyonu yerine bir müzede saklanabilir. Fosilin tam olarak ne tür bir mamuta ait olduğu bilinmiyor ancak Kolomb mamutları, Pleistosen döneminde (2,6 milyon yıl ila 11.700 yıl önce) Kuzey Amerika'da ve Kosta Rika kadar güneyde yaşadı. 

Nehirden çıkardı... İnsanlık tarihinden bile eski... Dünyadaki herkesin acilen görmesi gerekiyor, gerçekten muhteşem - Resim : 2

5,5 MİLYON YILLIK BİR "MEZARLIK" ORTAYA ÇIKTI

DNA araştırmasına göre, Kolomb mamutu muhtemelen yünlü mamut ile yaklaşık 1,5 milyon yıl önce Sibirya'dan Kuzey Amerika'ya gelen bilinmeyen bir mamut soyunun meleziydi. Kolomb mamutlarının nesli 13.000 ila 10.000 yıl önce, son buzul çağının sonunda tükendi. Daha yüksek sıcaklıklar bu megafauna için yaşam alanı kaybına neden oldu ve bu, insanların avlanmasıyla birleştiğinde büyük nüfus düşüşlerine yol açtı. 

Bu, Florida'nın Barış Nehri'nde bulunan ilk mamut fosili değil. 2021 yılında dalgıçlar suda 1,2 metrelik bir mamut bacak kemiği keşfetti . Bu arada, kuzey Florida'da araştırmacılar, modern fillerin dört dişli akrabası olan ve muhtemelen orada tarih öncesi bir nehirde boğulmuş olan  gomphotheres'e ait 5,5 milyon yıllık bir "mezarlık" ortaya çıkardılar.