Nesli tükenme tehdidi altında olan nadir canlı tam 91 yıl sonra ilk orada görüldü. Kimse gözünü ondan ayıramadı

Nesli tükenme tehdidi altında olan nadir canlı tam 91 yıl sonra aniden ortaya çıktı. Uzun yıllar sonra ilk kez New Mexico'daki Valles Caldera Ulusal Koruma Alanında ortaya çıkan Meksika kurdu herkesi adeta şoka soktu.

Nesli tükenme tehdidi altında olan nadir canlı tam 91 yıl sonra ilk orada görüldü. Kimse gözünü ondan ayıramadı

Nesli tükenme tehdidi ile karşı karşıya olan Meksika kurdu tam 91 yıl aradan sonra aniden ortaya çktı. Uzun yıllar görülmeyen kurdun neslinin tükendiği düşünülüyordu. 91 yıl aradan sonra  ilk kez New Mexico'daki Valles Caldera Ulusal Koruma Alanında ortaya çıkan nadir canlı gören herkesi kendisine hayran bıraktı. 

MEKSİKA KURDU DENEYSEL NÜFUS ALANI

Milli Park Servisi'nin 28 Aralık tarihli bir haber bülteninde, resmi olarak F2754 olarak tanımlanan Asha adlı dişi kurdun " Meksika Kurdu Deneysel Nüfus Alanından" kuzeye giderek doğa koruma alanına 11 Kasım'da ulaştığı belirtildi.

Yetkililer, Asha'nın parka dönmeden önce Jemez Dağları'nda dolaştığını ve bunun onu 1932'den bu yana doğa koruma alanını ziyaret eden ilk Meksika kurdu yaptığını söyledi. Ancak 9 Aralık'ta Coyote yakınlarında yakalandı.

“Bunun gibi dağılma olayları genellikle bir eş arayışında gerçekleşir . Meksikalı kurt kurtarma koordinatörü Brady McGee bir basın açıklamasında, bölgede bilinen başka kurt bulunmadığından başarılı olma ihtimalinin düşük olduğunu ve bir çakal sanılıp vurulma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

 

Nesli tükenme tehdidi altında olan nadir canlı tam 91 yıl sonra ilk orada görüldü. Kimse gözünü ondan ayıramadı - Resim : 1

PARK ESKİDEN MEKSİKA KURDUNA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORDU

Yetkililer, onun Albuquerque'nin güneyindeki Sevilleta Kurt Yönetim Tesisi'ne götürüldüğünü ve iki hayvanın bir yavru doğurması umuduyla erkek bir Meksikalı kurtla eşleştirildiğini söyledi. Yaban hayatı yetkilileri, onun daha sonra ilkbahar veya yaz aylarında yavrularıyla birlikte vahşi doğaya geri götürüleceğini söyledi. Valles Caldera Ulusal Koruma Alanı Sorumlusu Jorge Silva-Bañuelos, basın açıklamasında "Bir kurdun bu manzaraya kısa ziyaretini görmek bizi çok heyecanlandırdı" dedi. "Parkın ekosistemi eskiden Meksika kurduna ev sahipliği yapıyordu."

Gri kurdun bir alt türü olan Meksika kurdu , ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi'ne göre 1976 yılında nesli tükenmekte olan türler arasında yer aldı. Yetkililer , bu hayvanların binlercesinin bir zamanlar New Mexico, Arizona, Teksas ve Kuzey Meksika'da yaşadığını söyledi.

Yaban hayatı yetkilileri, 1900'lü yıllara gelindiğinde neredeyse tüm Meksikalı kurtların çiftlik hayvanlarını hedef alma endişesi nedeniyle öldürüldüğünü ve türlerin neredeyse neslinin tükendiğini söyledi.

 

Nesli tükenme tehdidi altında olan nadir canlı tam 91 yıl sonra ilk orada görüldü. Kimse gözünü ondan ayıramadı - Resim : 2