Netanyahu'dan flaş açıklama: Kara harekatına hazırlanıyoruz, iki hedef belirledik!

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada "Kara harekatına hazırlanıyoruz, detaylarını açıklamayacağım. Kara saldırısında iki hedef belirledik; Yerin altı ve üstündeki tüm Hamas üyeleri yok edilecek, rehineler kurtarılacak." ifadelerine yer verdi.

Netanyahu'dan flaş açıklama: Kara harekatına hazırlanıyoruz, iki hedef belirledik!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kara harekatı hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, "Rehinelerin evlerine dönmesi için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Saldırının zamanlaması uzlaşma ile belirlenecek. İsrail vatandaşlarını silahlanmaları yönünde teşvik ediyoruz. Kara saldırısında iki hedef belirledik; Yerin altı ve üstündeki tüm Hamas üyeleri yok edilecek, rehineler kurtarılacak." açıklamasında bulundu.

“BEN DAHİL HERKESİN CEVAP VERMESİ GEREKECEK”
Çatışmaların devam ettiği 19. günde kameralar karşısına geçen Netanyahu, kendisi de dahil olmak üzere herkesin 7 Ekim’de yaşanan istihbarat sorunuyla ilgili hesap vermek zorunda olacağını kaydetti ve ancak "savaştan sonra" diye de ekledi.

Netanyahu konuşmasında İsrail'in Gazze'ye kara harekatı hazırlığında olduğunu tekrarladı. "Saldırının zamanlaması uzlaşma ile belirlenecek." ifadelerini kullandı.

Hamas saldırılarında hayatını kaybedenler için günlerce yas ilan edileceğini ifade eden Netanyahu, siyasi endişeler olmadan “zafere ulaşmak için çalıştıklarını” kaydetti.