Neuralink beyin çipi insan denemelerine başlıyor! İlk hedef engelli insanların hareket etmesi ve görmesini sağlamak

İlk hedef engelli insanların hareket etmesi ve görmesini sağlamak olan Neuralink 6 ay içinde insanlar üzerinde denenecek.

Neuralink beyin çipi insan denemelerine başlıyor! İlk hedef engelli insanların hareket etmesi ve görmesini sağlamak

2016 yılında, Elon Musk tarafından kurulan Neuralink, telefonlar ve bilgisayarlarla iletişim kurabilen yüksek bant genişliğine sahip beyin implantları geliştiriyor. Neuralink tarafından geliştirilen kablosuz beyin çipinin altı ay içinde resmi onay alıp insanlarda klinik deneylere başlamasını beklediğini söyledi. Nöroteknoloji şirketi Neuralink, engelli hastaların yeniden hareket etmesini ve iletişim kurmasını sağlayabileceği beyin çipi arayüzleri üzerinde çalışıyor.

“Doğuştan kör olsa bile, görme yetisini geri kazandırabileceğimize inanıyoruz.”

Musk, Neuralink tarafından geliştirilen kablosuz beyin çipinin altı ay içinde resmi onay alıp insanlarda klinik deneylere başlamasını beklediğini duyurdu.

San Francisco merkezli Neuralink şirketinin kurucusu Elon Musk , “Herhangi bir kişi hiç görme yetisine sahip olmamış olsa bile, örneğin doğuştan kör olsa bile, görme yetisini geri kazandırabileceğimize inanıyoruz.” dedi. Neuralink’in bir yıl önce yaptığı son kamuoyu bilgilendirmesinde, tek başına düşünerek bilgisayar oyunu oynayan beyin çipli bir maymun bulunuyordu.

 ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay bekleyen çipin son yıllarda hayvanlar üzerinde testleri yapılıyor.