Cezaevine saldırı, mahkumlar kaçtı!

Nijerya'nın güneyindeki Abia eyaletinde, silahlı bir grup cezaevini hedef aldı. Cezaevi kundaklanırken mahkumlar firar etti.

Cezaevine saldırı, mahkumlar kaçtı!

Nijerya'nın güneyindeki Abia eyaletinde, silahlı kişiler bir cezaevine daha saldırdı. Çok sayıda mahkum firar etti. Ulusal basındaki haberlere göre, kimliği bilinmeyen silahlı kişiler, Abia eyaletine bağlı Bende bölgesindeki cezaevine de saldırı düzenledi.

Saldırıda cezaevi kundaklanırken çok sayıda mahkum firar etti. Geçen ay İmo eyaletindeki Owerri'deki cezaevine saldırı düzenlenmişti.

İmo eyaletine bağlı başkenti Owerri'deki cezaevine 6 Nisan'da silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda, 1844 mahkum firar etmiş, 50 araç kundaklanmıştı. Nijerya'nın güneyinde ayrılıkçı Biafra Yerli Halkları (IPOB) tarafından zaman zaman bu tür saldırılar düzenleniyor.

Güney bölgesinde 29 Mart'ta düzenlenen operasyonlarda, IPOB üyesi 16 kişi, silah ve bombalarla yakalanmıştı. Biafra halkının, Nijerya'nın güneyinde bağımsız Biafra devletini kurma talebiyle ayaklanması üzerine 1967'de çıkan iç savaşta milyonlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkenin güneydoğusunda 1967'de kurulan Biafra Cumhuriyeti, iç savaş sonunda yeniden Nijerya'nın egemenliği altına girmişti. Nijerya devleti tarafından terör örgütü olarak ilan edilen IPOB, bağımsız devlet kurmak istiyor.