Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan alkışlanacak hareket! Tişörtüyle verdiği poza beğeni yağdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "KKTC tanınmalı" çağrısına Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, İngilizce 'KKTC Tanınmalı' yazılı tişörtü giyip poz vererek destek verdi.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan alkışlanacak hareket! Tişörtüyle verdiği poza beğeni yağdı

Türkiye, KKTC'nin uluslararası toplumda tanınmasına yönelik çabalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Kıbrıs Türklerine yönelik zulme dikkat çekerek "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik hakkının tescil edilmesi Ada'daki çözümün anahtarıdır. Uluslararası toplumun, BM prensipleriyle çelişir şekilde ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ni tanımaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan alkışlanacak hareket! Tişörtüyle verdiği poza beğeni yağdı - Resim : 1

Sancar'dan "KKTC Tanınmalı" tişörtü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, İngilizce 'KKTC Tanınmalı' yazılı tişörtü giyip poz vererek destek verdi. Sancar'ın paylaşımı sosyal medyada büyük beğeni topladı. Sancar bu hareketiyle Türkiye'nin ve KKTC'nin haklı davasında yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Rusya-KKTC uçuşları başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının yanı sıra geçtiğimiz ay KKTC ile Rusya arasında direkt uçuş seferlerinin başlayacağı açıklandı. Antalya aktarmalı planlanan Moskova-Ercan Havalimanı seferlerinin, kasım ayında başlaması bekleniyor. Rusya ile başlayacak direkt uçuş serüvenine yeni ülkelerin de katılacağı öngörülüyor.