Mekanın Sahibi geri gitti

Telif hakları nedeniyle önce Spotify'da sorun yaşayan ve şarkısı bir süre listelerden kaldırılan Norm Ender'e bir şok daha. Youtube, telif hakları nedeniyle Norm Ender'in Mekanın Sahibi şarkısını listesinden kaldırdı. Norm Ender Tv100'e özel açıklama yaptı.

Mekanın Sahibi geri gitti

Rap dünyasının önde gelen isimlerine 'sataştığı' 'Mekanın Sahibi' şarkısıyla günlerce konuşulan Norm Ender'in başı telif hakkı yüzünden dertte. Çalıntı olduğu iddia edilen 'Mekanın Sahibi' Spotify'dan kaldırılıp yeniden yüklenmişti. Şarkı şimdi de YouTube'dan kaldırıldı.

Norm Ender şarkısının Spotify’dan kaldırılması üzerine “Loop: Müzik yaparken kullanılan yardımcı ses döngüleridir. Üretim amaçları şarkılarda kullanılmaktır. Aranjörler çok iyi bilir ve kullanır. Sizin bilmiyor oluşunuzdan yararlanmaya çalışan bebelerin kurbanı olmayın! Aynı kumaşla farklı elbiseler yapan terziler gibi, dikiyoruz” demişti.

Şarkısı Spotify'dan kaldırılan Norm Ender yeniden geri geldiğini Instagram hesabından duyurmuştu. Şimdi ise Norm Ender'in yine aynı şarkısı Youtube'dan kaldırıldı.

Bu durum hakkında yapılan yorumlar arasında şarkının tekrar bir telif ile karşı karşıya kaldığı söylentisi yer alıyor.

Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' şarkısı video listesinde görünmüyor.
Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' şarkısı video listesinde görünmüyor.

'Diss atıyorum telif atıyorlar, telif atsam diss atabilirler mi acaba?'

Norm Ender, Youtube üzerinden şarkısının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Diss atıyorum telif atıyorlar, telif atsam diss atabilirler mi acaba?" ifadelerini kullandı.

Norm Ender'den Tv100'e özel açıklama

Norm Ender'in menajeri Derya Lebi, Tv100'e yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Geçici bir süreç yaşanıyor. Avukatlarımız konuyla ilgileniyor. Herhangi bir telif hakkı talebi yok. Uluslararası platformlarda bu tarz yazışmalar zaman alıyor. Nasıl ki Spotify'da şarkı kaldırılıp kısa süre sonra yeniden yüklendi, Youtube'ta da aynı durum yaşanacak. Bizimle uğraşanlar var. Ancak şarkının bütün hakları bizde. Kısa süre içerisinde sorun çözülecek.

Yeni şarkı müjdesi verdi!

Norm Ender'in menajeri Derya Lebi, Norm Ender'in yeni şarkısının da kısa süre sonra yayına çıkacağının müjdesini verdi.