Normalde Meksika'da yetişiyor... Bilecik'te onu ağaç üzerinde görenler durup bir bakıyor... Kasa kasa toplandı

Normalde Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'da yetişen ejder meyvesinin hasadı Bilecik'te yapıldı. Meyvenin Bilecik'te yetiştiğini gören vatandaşlar büyük bir şaşkınlık yaşıyor.

Normalde Meksika'da yetişiyor... Bilecik'te onu ağaç üzerinde görenler durup bir bakıyor... Kasa kasa toplandı

Bilecik Bayırköy’de ilk kez tropikal ejder meyvesi üretilmeye başlandı. Tropikal ejder meyvesi üreten Mehmet Kılıç bu senenin ilk hasadını yaptı. İlk kez gerçekleşen hasat başarı ile sonuçlanırken üreticiler ise bu durumdan gayet memnun.

Normalde Meksika'da yetişiyor... Bilecik'te onu ağaç üzerinde görenler durup bir bakıyor... Kasa kasa toplandı - Resim : 1

'PİTAYA' ADIYLA DA BİLİNİYOR 

Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ve ’pitaya’ ismiyle de bilinen ejder meyvesinin ilk hasadı yapıldı.

Bilecik merkeze bağlı Bayırköy ilçesinde ilk kez tropikal ejder meyvesi üreticiliği yapmaya başlayan Mehmet Kılıç bu senenin ilk hasadını yaptı. Bölgede sadece Osmaneli ve Bayırköy'de üretilen ejder meyvelerinin hasadı yapılırken, üreticiler bu yılki verimden memnun.

Normalde Meksika'da yetişiyor... Bilecik'te onu ağaç üzerinde görenler durup bir bakıyor... Kasa kasa toplandı - Resim : 2

"ÖNCÜLÜK YAPTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

İlk hasatta üreticiyi yalnız bırakmayan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Necmettin Yoldaş, "Mehmet Kılıç’ın yetiştiriciliğini yaptığı ejder meyvesi serasına ziyarette bulunarak ejder meyvesi hasadına katıldı. Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ve ’pitaya’ ismiyle de bilinen ejder meyvesini Mehmet Kılıç’ın beldemizde alternatif tarıma öncülük yaptığınız için teşekkür ediyoruz, her zaman üreticinin ve çiftçinin yanındayız” dedi.