Nursel Köse’den çarpıcı açıklamalar

Nursel Köse, fenomen dizi “Avlu”nun ardından “Güvercin” projesiyle ekrana bomba gibi dönüş yaptı. Pastel Film’in Star için çektiği dizide Kevsa karakterine hayat veren ödüllü oyuncu yine güçlü oyunculuğuyla adından söz ettiriyor.

Nursel Köse’den çarpıcı açıklamalar

Çok kolay dizi kabul etmiyorsunuz. Size Güvercin’e "Evet" dedirten en özel sebepler neler oldu?

“Yönetmenim Altan Dönmez faktörü oldukça önemli oldu. Onunla daha önce “Paramparça”da çalışmıştık. Gaziantep’i ve çevresindeki illeri görmek, farklı coğrafyaların farklı doku ve tatlarını tanımak bunlardan nasıl etkilendiğimi görmek istedim açıkçası..

Kevsa size göre nasıl bir kadın? Rolü çıkarırken örnek aldığınız biri oldu mu?

Kevsa Hatun, dinç ve bakımlı ve alımlı bir kadındır. Yörede sözü geçen bir hanım ağadır. Gergin, katı duruşlu, heybetli bir kişilik… Son derece kendinden emin, ağır ve sert mizaçlı… Tavırları ve bakışları ile etrafa korku salmaktan zevk duymasa da, bunu maske gibi takınıyor. Kimseden lafını esirgemez. Zira korkusuz ve cesur olmayı erken yaşlarda öğrenmiş, sert, öfkeli, hırslı, otoriter bir kişilik… Hayatının en büyük hayal kırıklığını genç yaşında, çok sevdiği kocası Ahmet’in ihanetiyle yaşamış ve bu ihanetin yükünü nerdeyse ömür boyu taşıyacak.

Çekimlere başlamadan kaynanalar gelinler, yemekteyiz gibi programları çok izledim. Çok feyz altmışlığım vardır. Antep’te bazı aileleri ziyaret ettim, Gaziantepli hanımlarla tanıştım, onlarla oturdum kalktım. Sohbet ettim, tanıştım, şakalarını gözlemledim, mizahlarını kapmaya çalıştım, acılarını yemeyi öğrendim.

Kevsa'nın size benzeyen özellikleri var mı?

Sanırım kan grubumuz aynı… Sıfır kan gurubunun tüm özelliklerini her ikimiz de taşıyoruz. Tip olarak ve kişilik olarak çok farklıyız, Kevsa’yla ben ayrı dünyaların insanlarıyız..

Gaziantep'te dizi çekmek nasıl? Set dışında zamanınız nasıl geçiyor?

Gaziantepliler’den misafirperverliğine bayıldım. Sevgi dolular bize ve ekibimize karşı… Set dışında Gaziantep ve çevre şehirleri geziyoruz. Urfa, Adana, Mardin, Midyat, Göbeklitepe gibi yerlere birer ikişer gün gittik, gezdik...

Rol arkadaşlarınızdan en iyi anlaştığınız isimler kimler?

Kevsa severler ve Kevsa düşmanları diye ikiye ayırıyorum ve cezalandırıyorum hepsini... Şaka tabii… Ekip ve oyuncu arkadaşlarla çok iyiyiz. Şehir dışı işler tüm ekibi ve oyuncuları yan yana tutarak aileleştirebiliyor. Biz de bunu başardık ve keyfini çıkarıyoruz.

Şimdiye kadar sette sizi en çok zorlayan sahne hangisi oldu?

Hava şartları, özellikle dış gece çekimlerinde soğukta zorlanıyoruz. Düğün, nişan gibi kalabalık sahneler en yorucu olanlardır genelde…

Gelen tepkiler nasıl, sizi çok şaşırtan bir yorum oldu mu?

Sokaktaki insanın, fanların sosyal medyadakilerin geri dönüşümü hep sevgi dolu… Genelde Keriman, Kudret ve Kevsa’yı benim özel halimle kıyaslıyorlar. Her üçüne de benzetemiyorlar. Daha gençsin, daha zayıfsın gibi fiziksel durumları çok irdeliyorlar örneğin…

Artık dizi tutturmak çok zorlaştı. Bu anlamda Güvercin'in ekranda kalma başarısının sırrı ne?

Bunun reçetesini sırayla yazılabiliriz; yönetmen, yapım, kanal, senaryo ve tüm bunların uyuşması gibi bir sürü şey sayılabilir ama bence bir dizinin büyüsü ya vardır ya da yoktur.

Siz hangi dizileri seyrediyorsunuz?

Tüm dizilerin ilk bölümlerini izlemeye gayret ediyorum. Yabancı dizi ve filmler de izliyorum.

Dizi sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

TV’de izlediğimiz diziler internet vb. mecralara taşınıyor, uluslararası alanda da Türk dizileri kitlesini buluyor ve bu devam edecek.

Yaza sinema filmi projeniz var mı?

Şimdilik yok. Yurtdışından gelen işleri maalesef geri çeviriyorum. Zira onlar çok önceden bağlamak istiyorlar, dizi çekerken bir işe bağlanmak riskli oluyor..

Kitap yazmaya devam edecek misiniz?

3. Kitabımı yazıyorum şu an… Sonbaharda çıkması umudumla… Bilimkurgu-gerilim - polisiye roman olacak.

Adana'ya gittiniz en son… Set ziyareti mi?

Adana’da çalışan oyuncu arkadaşım Selin Yenici ve orada çalışan başka arkadaşlarla buluştuk. Setlerini ziyaret edemedim çok yoğunlardı. Ama Murat Saraçoğlu ile kısada olsa oturup kahve içtik. 72. Koğuş filminden yönetmenim kendisi…

Sezon başında “Babil” ve “Bir Zamanlar Çukurova”dan gelen teklifleri neden kabul etmediniz?

Her şey kısmettir.

Kabul etmediğiniz için pişman olduğunuz çok fazla iş oldu mu? Yoksa seçimleriniz hep isabetli olur mu?

Genelde seçtiğim ve zevkle oynadığım işler iyi gidiyor, pişmanlık duymadım ama iyi ki olmamış dediğim işler de oluyor tabii…

Hayattaki en büyük pişmanlığınız ne?

Hayatımın akışı genelde dilediğim ve istediğim gibi gitti, mahrumiyetini yaşadığım az şey var. Genelde daha fazla dünyayı gezmek için zamanımın olmamasını diliyorum.

“Yapmazsam gözüm açık gider” dediğiniz özel bir hayaliniz var mı?

Uzay yolculuğu… Dünyaya çok uzak mesafeden bakmayı, yaldızlarla donanmış gökyüzü izlemeyi istiyorum. Galaksi aşkım var.

Eşinizle sizi neden galalarda ve davetlerde görmüyoruz, o alanda kapalı mı yaşamayı tercih ediyorsunuz?

Şehir dışı işimden dolayı İstanbul’daki galaları, tiyatro oyunlarını, prömiyerleri kaçırıyoruz tabii. Özelimizi biraz kapalı tutmak ikimizin de tercihi…

Sizin özel olarak eklemek istediğiniz şeyler var mı?

“Güvercin” dizimize sevgilerini sürekli dile getiren fanlarıma ve evlerinde bizi her pazar ağırlayan, hepimiz “Kevsa’nın askerleriyiz” diyen seyircilerime kocaman selam ve sevgimi iletmek isterim.