O tarihe dikkat çekti: Maskeler ne zaman çıkacak?

Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, aşı çalışmalarının ardından maskelerin ne zaman çıkabileceği sorularını yanıtladı.

O tarihe dikkat çekti: Maskeler ne zaman çıkacak?

Koronavirüs salgını sürecinde aşı çalışmalarında kaydedilen aşamanın ardından vatandaş maskelerden ne zaman kurtulacağını merak etmeye başladı. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul koronavirüs salgını ve aşı çalışmalarıyla ilgili Ömür Kurt’un sorularına dikkat çeken cevaplar verdi.

“Hangi aşı daha güvenli?” tartışmaları hakkında konuşan Prof. Bülent Ertuğrul, “Hangi aşı ilk olarak benim önüme gelirse onu olacağım. Çünkü risk altındayım ve o nedenle hemen bu aşıyı olarak en azından kendimi bağışık haline getireceğim” ifadelerini kullandı.

“2021’in de aşı çalışmalarıyla geçeceğini söyleyebiliriz” diyen Prof. Ertuğrul, “Bu aşı çalışmalarıyla koronavirüsü sınırlı bir hastalık haine getirebiliriz ancak bu durum virüsten korunmak için maske ve sosyal mesafe kurallarını dışarda bırakacağımız anlamına gelmiyor” dedi.

Milyonlarca kişinin yanıt beklediği “Maskeler ne zaman çıkacak?” sorusuna da değinen Prof. Bülent Ertuğrul, “Yaza doğru rahatlayacağımızı sanıyorum ama maskeleri çıkartmak içini yaz da erken olabilir”