Öğrenciler dikkat! KYK Bursu veya kredisi alacaksanız bunları mutlaka yapmalısınız!

Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından verilen Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından çıkan bursları veya kredileri almak istiyorsanız bunları mutlaka yapmalısınız. İşte o adımlar…

Öğrenciler dikkat! KYK Bursu veya kredisi alacaksanız bunları mutlaka yapmalısınız!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru sonuçlarını üniversite öğrencileri dört gözle bekliyordu. . KYK burs veya kredisi alacak olan öğrenciler, taahhütname onaylama işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Taahhütname onayı nedir?

Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. 

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan "taahhütname onayı" işlemini yapmaları gerekmektedir.

Taahhütname onayı nasıl yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından, söz konusu burs veya krediyi almak isteyen öğrenciler, e-Devlet’e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra taahhütname onayı işlemini gerçekleştirebilecekler. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

KYK burs ücreti ne kadar?

KYK sonuçlarının açıklanması ile birlikte, ne kadar ödeme yapılacağı da araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 850 TL olan KYK burs ve kredi ödemelerinin 1.250 TL seviyesine çıkarıldığını açıkladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi ve burs ödemeleri, her ayın 6’sı ile 10’u arasında öğrencilere sağlanıyor. Söz konusu ödemeler, TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor.