Öğretmen dizisinin Gizem’i Afra Saraçoğlu’ndan özel açıklamalar

FOX’ta seyirciyle buluşan ve şu günlerde koronavirüs nedeniyle çekimlerine ara verilen Öğretmen dizisinin Gizem’i Afra Saraçoğlu, tv100.com’a konuştu.

Öğretmen dizisinin Gizem’i Afra Saraçoğlu’ndan özel açıklamalar

Güzel oyuncu karantina günlerini ve son olarak canlı yayında yaptığı ve basına “dangalak bir kızdım” başlığıyla yansıyan haberi yorumladı.
 
·        Karantina  döneminde evde nasıl vakit geçiriyorsun? Evde en çok hangi aktiviteyi yapıyorsun?
 
Tüm dünyada etkisini sürdüren bir salgınla karşı karşıyayız, bu salgındaki virüs çok hızlı bulaştığı için biz de ülkemizde çeşitli önlemler aldık. Bu önlemlere herkesin istisnasız uyması gerekiyor. Bu bilinç ile ben de evimde kalarak, gerekmedikçe dışarı çıkmadan, market alışverişim için dışarı çıktığımda herkes ile sosyal mesafemi koruyarak, kendimi ve yaşadığım ortamı sürekli temiz tutarak önlemlerimi alıyorum. 
İki tane dünya tatlısı köpeğim var. Vaktiğimin büyük bir kısmını onlarla geçiyorum. Uzun süredir evdeyim ve mutfağa girip farklı tarifler denemeyi çok özlediğimi fark ettim.
 
·        Evde sen de ekmek yaptın mı?

En çok market alışverişinde ekmeğe ihtiyaç duyduğumuz için annem ile ekmeğimiz evde kendimiz yapmaya karar verdik. Hatta ilk deneyimimiz olmasına rağmen lezzetli bir sonuç oldu artık kahvaltılarımızda sağlıklı, lezzetli ekmeklerimizi de evimizden çıkmadan kendimiz yapıyoruz. Onun dışında geçmişte zaman bulamadığım için okuyamadığım kitapları okuyorum. Yine bu dönem piyanomun başına geçip çalmak hem beni rahatlıyor, hem de kişisel eğitimimi de aksatmamış oluyorum. Bu şekilde günüm çok hızlı akıp geçiyor ve herkese #evdekal çağrısını da bu vesileyle tekrar hatırlatmış olayım.
 
·        En çok hangi dizi veya filmleri seyrediyorsun ve evde kalanlara önerebileceğin dizi ya da film var mı ?
 
En son Netflix’te “The King” diye bir film izledim gayet keyifliydi. Pose 2. sezonundayım onu izliyorum. blutv’de The Handmaid’s Tale diye bir dizi var. Onu izlemelerini öneririm. Margeret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi…
 
·        Gizem karakterine hayat verdiği Öğretmen dizisi ilk bölümden itibaren çok güzel tepkiler aldı, hem senaryo hem senin oyunculuğun çok sevildi. Bununla ilgili neler söyleyeceksin?
 
Çok teşekkür ederim. Gerçekten ön hazırlığı da yoğun ve keyifliydi. İyi bir iş çıkartmak için çok emek verdik ekip olarak. Senaryoyu okuduğumda ben bu işin bir parçası olmalıyım dedim. Çünkü gelen senaryolar hep aynıydı. Derinliği olmayan güzel kadın kategorisi… Psikolojik olarak beni zorlayan bir karakteri tercih ettim ve çalışırken de gerçekten çok keyif aldım. Gizem’le beraber yola çıkmak ve onu anlamaya çalışmak olaylara farklı bir yerden bakmamı sağladı, büyüttü ve geliştirdi...
 
·        Sosyal medyada Efekan Can ile yaptığın canlı yayın çok konuşuldu, “küçükken dangalak bir kızdım” şeklinde bir açıklaman da basına yansıdı. Ancak duyduğumuza göre sözlerin yanlış anlaşılmış, doğru mu?

Oyuncu arkadaşlarımızla birbirimize ve bizi takip edenlere moral vermek adına sosyal medya üzerinden yayınlar yapıyoruz. Aslında bunu biraz da eğlence amaçlı yaptığımız hiçbir zaman unutulmasın. Ben Afra olarak doğal, neşeli, samimi ve net bir şekilde duygularımı paylaşan biriyim. Bu nedenle oyuncu arkadaşlarım ile bu dönem sosyal medyadan verdiğimiz mesajlar doğru yere gitsin çok isterim. 

Aslında ev halleri ile en özelimizi paylaştığımız bu dönemde hepimiz ortak bir vicdan oluşturabilirsek buradan çıkan sözlerin başka amaçla kullanılmaması, değiştirilerek başka türlü yansıtılmaması en büyük dileğim. Bu vesile ile karantina günlerinde bol moral ve güzellikler dileyerek herkese #evdekal çağrısı yaparak teşekkür ediyorum.