Oğuzhan Uğur, afet bölgesindeki son durumu tv100’de anlattı

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin yaraları kamu kuruluşları ve sivil toplumun yoğun çabalarıyla sarılmaya devam ediyor. Bölgede çalışmalarına devam eden Oğuzhan Uğur, son durumu tv100 ekranlarında anlattı.

Oğuzhan Uğur, afet bölgesindeki son durumu tv100’de anlattı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem Türkiye’yi yasa boğdu. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden olan deprem sonrası milyonlar depremzedelere yardım için seferber oldu.

"BÖYLE OLMADIĞINI GÖRMÜŞ OLDUK"

Oğuzhan Uğur da bazen bölgeden bazen ekibiyle sosyal medya üzerinden yoğun bir çalışma içinde. Oğuzhan Uğur, GSM şirketlerini eleştirerek, “GSM operatörleri reklamlarında böyle bir duruma hazırlıklı olduklarını birçok kez dile getirdiler ama gerçekte böyle olmadığını da görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

Bölgede, tıbbi malzeme ihtiyacı olduğunun altını çizen Oğuzhan Uğur, “Gıda ve su bölgeye gönderiliyor. Şimdi ihtiyaç olan şey çadır. Maalesef ceset torbasına ihtiyaç çok. Bir yandan bazı firmaların 40 liralık ceset torbalarını 180 lira yapmasıyla uğraşıyoruz. Şu anda bölgeye gereken tıbbi malzeme” ifadelerini kullandı.