Oğuzhan Uğur'un programına konuk olan Barış Atay kimdir?

Oğuzhan Uğur'un Babala Tv'de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programına konuk olan Barış Atay, programın ardından vatandaşlar tarafından merak edildi. Türkiye İşçi Partisi'nin kurucu üyesi olan Barış Atay'ın mesleği ve kim olduğu araştırılıyor. Peki, Oğuzhan Uğur'un programına konuk olan Barış Atay kimdir? İşte, detaylar...

Oğuzhan Uğur'un programına konuk olan Barış Atay kimdir?

Geçtiğimiz günlerde Oğuzhan Uğur'un son dönemde popülerliğini koruyan Babala Tv'de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programına konuk olan Barış Atay, izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hayatına dair detayları araştıran seyirciler, Oğuzhan Uğur'un programına konuk olan Barış Atay kimdir? sorusuna yanıt arıyor. İşte, Barış Atay'ın hayatı...

Oğuzhan Uğur'un programına konuk olan Barış Atay kimdir? - Resim : 1

Barış Atay kimdir?

Barış Atay, 1981 yılında Almanya'da dünyaya geldi. Atay, 1999 yılına kadar Antakya'da yaşadı. Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümünde lisans eğitimi almaya başladı. Fakat tiyatroya olan düşkünlüğü ve yeteneğinden dolayı üniversitenin son yılında okulu bıraktı. İstanbul'a giderek Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünü pkudu ve mezun oldu. 2011 yılında ise Kadir Has Üniversitesinde Sinema-TV alanında yüksek lisansa başlamıştır.

Hacı, Şöhret , Kavuk ve Zincirbozan adlı yapımlarda rol alan Barış Atay'ın tanınmasına ve popülerlik kazanmasında Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Saffet karakteri etkili oldu.

2018 yılında siyasete hızlı bir giriş yapan Barış Atay, 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçildi. 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne geçti. Atay, 8 Mart 2013'te meslektaşı Beste Sultan Kasapoğulları ile dünyaevine girdi.