Okan Buruk’tan Sparta Prag maçı öncesi önemli açıklamalar! “Galatasaray armasını kupayla taçlandırmak istiyoruz”

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Sparta Prag maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında, “Avrupa Ligi’nde başarılı olup Galatasaray armasını kupayla taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Okan Buruk’tan Sparta Prag maçı öncesi önemli açıklamalar! “Galatasaray armasını kupayla taçlandırmak istiyoruz”

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ve futbolculardan Lucas Torreira, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda yarın Sparta Prag ile oynanacak maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Lucas Torreira'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çok önemli bir maç bizim için. Rakibimiz farklı tarzda bir takım olabilir. Konsantre bir şekilde oynamamız gerekiyor. Buraya kadar iyi mücadele ederek geldi. Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi mücadele etmemiz gerekiyor. İlk maçı kendi evimizde oynamak avantaj olacak.

Amacımız Şampiyonlar Ligi'nde devam etmekti. Oyunumuza baktığınızda daha fazla puan almamız gerekiyordu. Bir sonraki sayfa için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Kulübümüzün tarihini biliyoruz. Amacımız son ana kadar mücadele etmek. Bu ligde de olsa başka bir ligde de olsa ilk önce önümüzdeki maça bakmamız gerekiyor. İlk bakmamız gereken yarın ki maç.

"OKAN BURUK İLE ÇALIŞMAK BENİM İÇİN KEYİF"

1,5 senedir buradayım. Her maçta nasıl olduğumu görüyorsunuz. Sırtımda soyadım ve önde de armam var. Sahaya her girdiğimde taraftarı, takım arkadaşlarımı ve teknik heyeti mutlu etmek istiyorum. Okan Buruk ile çalışmak benim için keyif. Çok karizmatik birisi. Ona teşekkür etmek istiyorum. Teknik heyete de teşekkür etmek istiyorum. Bütün çalışanlar bizi çok iyi hissettiriyorlar. ben 28 yaşındayım bu kadar önemli bir takımda olduğum için çok mutluyum. bu formayı her giydiğimde mutlu oluyorum. Şunu söylemem lazım. Okan Hoca tarafından çalıştırılmak benim için büyük bir onur. Gelecekte büyük başarılar kazanacak, Galatasaray'da da uzun yıllar büyük başarılara imza atacağız.

"GOL ATMAK İSTİYORUM"

Her akşam bu formayla gol atmanın hayalini kuruyorum. Geldiğimden beri gol atmadım. Önemli olan takımın kazanması, ancak içten içe de gol atmak istiyorum."

Okan Buruk’un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hedefimiz, amacımız bu maçı kazanarak evimizde avantaj yakalamak. Bu maç öncesi dinlenme ve çalışma fırsatımız oldu. % 100'ümüzle bu maça hazırız. Umarım sahamızda kazanarak avantajımızı oraya taşırız. Oyun içinde sabırlı olmaya ihtiyacımız var. Oyuncularıma çok güveniyorum.

Bu sene önümüzde daha fazla hedef var. Birlikteliğe ihtiyacımız var. Ben de oyuncularımla birlikte sahadaki mücadeleyi ortaya koymak istiyorum. Stada gelen herkesin bu mücadeleye katılmasını istiyoruz. Futbolun içinde her gün farklı hikayeler var. Bazen sabırlı olmak gerekiyor. Genel olarak hedefimiz her maçı kazanmak. Şimdi sırada Avrupa Ligi var. Burada başarılı olup armamızı bir kupayla taçlandırmak istiyoruz. Kazandıkça rekorlar geliyor, ancak kazanan her zaman Galatasaray oluyor.

"YÖNETİMİMİZ İSTEDİĞİMİZ TAKVİYELERİ YAPTI"

Bu transfer dönemini güzel bir şekilde kapattık. Serge Aurier kalmıştı, o da bugün geldi. Bizimle olacak. Yönetimimiz istediğimiz takviyeleri yaptı. Zorlu iki maç kazandık. Takım olgusunu yakalamamız gerekiyor. Son iki maçta bunu yakaladık. Kimin olup olmadığı değil oyun çok önemli. Kadromuzla 3-4 tarafta mücadele edeceğiz. Sacha Boey önemli bir oyuncuydu bizim için. Yerine oynayacak arkadaşlarımız da elinden geleni yapacak.

" HİÇ PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ OLMADIĞI BİR SÜREÇTEYİZ"

Maç maç hareket ediyoruz. Mesela bu maçı oynayacağız sonra Ankaragücü maçı oynayacağız. Sakatlıklar oluyor, cezalılar oluyor. Transferlerimiz geldi. Sakat oyuncularımız geldi. Hakim Ziyech dışında sıkıntımız yok. Bu döngü içerisinde bazen biz değiştireceğiz, bazen oyuncular değişecek. Hiç puan kaybına tahammülümüz olmadığı bir süreçteyiz. Avrupa'da da yolumuzu devam etmek istiyoruz. Ana hedef kazanmak üzerine. Bütün oyuncularımız hazır olmalı. Hepsine şans gelecek.

Biz Kopenhag ile 2-2 berabere kaldığımızda büyük eleştiriler aldık. Şampiyonlar Ligi'nde kolay takım yok. Sparta Prag da Kopenhag ile iki maçta da berabere kaldı ve penaltılarda elendi. Bu maçı önemsiyoruz. Karşımızda iyi bir takım var. Yarın hedefimiz ilk maçta kazanmak.

ERYAMAN STADYUMU 

Buruk, TFF'nin  Ankaragücü - Galatasaray maçının Eryaman Stadyumu'nda oynanması yönünde verdiği karara ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"TFF'nin sorumluluğunda olan bir şey. Demek ki oynanmaya uygun gördüler. Maça çıktığımızda TFF'nin doğru karar verip vermediğini göreceğiz. Bütün sorumluluk TFF'nin. Biz sahaya düşünmeden gidip oynayacağız. Kumda da oynasak gidip oynayacağız. Hangi saha hangi zemin olursa olsun çıkıp oynayacağız. Sahanın düzeltileceğini düşünüyorum. Bütün sorumluluk TFF'nin. Olumsuz bir durum olursa TFF'nin hatalarından biri olacak."

ABDÜLKERİM BARDAKCI

Okan Buruk, "Abdülkerim, 2 gün takımla tamamen antrenmanlara çıktı. Şu anda oynayabilecek durumda" dedi.

Okan Buruk’tan Sparta Prag maçı öncesi önemli açıklamalar! “Galatasaray armasını kupayla taçlandırmak istiyoruz” - Resim : 1