Okul inşaatında toprak kayması: 1 işçi öldü

Bir okul inşaatının kanalizasyon hattı çalışmalarında toprak kayması yaşandı. Hattın kazısında çalışan ve olayda toprak altında kalan bir işçi hayatını kaybetti.

Okul inşaatında toprak kayması: 1 işçi öldü

Gaziantep Nizip'te inşaat halindeki bir okulun kanalizasyon çalışmasında toprak kayması meydana geldi, göçük altında kalan 1 işçi hayatını kaybetti.

Mevlana Mahallesi’nde bulunan Turizm Otelcilik Lisesi inşaatının kanalizasyon hattı için kazılan çukurda çalışma yapan 52 yaşındaki Reşat Aday’ı bir süre göremeyen arkadaşları durumdan şüphelendi. Çalışmanın olduğu alanda toprak kaydığını fark eden Aday’ın mesai arkadaşları durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

5 metrede ulaşıldı

Olay yerine gelen Gaziantep itfaiye ekipleri, kaymanın olduğu yerde yaptığı çalışmada yaklaşık 5 metrelik çukurda Aday’a ulaşıldı. Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri işçinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Aday’ın cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından bulunduğu yerden çıkarılarak ambulans ile Nizip Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Bu arada olay yerine gelen ve fenalık geçiren işçinin yakınların polisler sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine gelen Nizip İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, ilgililerden bilgi aldı.