Bilim Kurulu Üyesi'nden dikkat çeken açıklama: Okulların ne zaman açılacağını şu an söylemek mümkün değil

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, vaka sayılarının binin altına inmemesiyle ilgili konuştu. Özkan, okulların ne zaman açılabileceğiyle ilgili de çarpıcı bir ifade kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi'nden dikkat çeken açıklama: Okulların ne zaman açılacağını şu an söylemek mümkün değil

Türkiye'de 1 Haziran'daki yeni normalleşmenin ardından koronavirüs vakaları yeniden artışa geçmişti.

Bir süredir binin üzerinde devam eden günlük vaka sayılarını değerlendindiren Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan çarpıcı sözler söyledi.

Özkan okulların açılmasıyla ilgili her türlü plana hazırlıklı olunduğunu belirtti.

Prof.Dr. Özkan buna rağmen çekincesini ileterek "Ancak şu anda 15 Ağustos'ta ya da Eylül'de okullar açılır ya da açılmaz diye bir karar çıkması mümkün değil" ifadesini kullandı.

Özkan, Türkiye'nin bir an evvel vaka sayılarında binin altına inmesi gerektiğini vurgularken bunun için vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Kurban Bayramı'nda bir kısıtlama geleceğini düşünmlediğini belirten Özkan "Ancak rakamlar böyle devam ederse yasaklar yeniden gelebilir. Çünkü sarılmadan öpüşmeden duramıyoruz" dedi.

AB Türkiye'ye sınırlarını neden açmadı?

Prof.Dr. Özkan Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye sınırlarının neden açmadığı konusuna da açıklık getirdi.

Özkan, AB'nin sınırları açmak için yüz binde 16 vaka sayısını baz aldığını belirterek "Ancak Türkiye'de bu sayı yüz binde 20. Bu nedenle de bize sınırlar açılmadı" diyerek merak edilen konuya açıklık getirdi.