1 Mart’a kadar okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil 2023?

On binlerce kişinin yaşamına mal olan deprem felaketinde yaralar sarılmaya devam ediyor. Pek çok ilde enkaz çalışmaları sürüyor. Deprem bölgelerinde eğitime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketini yaşayan 10 ilde eğitim ile ilgili alınan yeni kararları açıkladı. Peki, 1 Mart’a kadar okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil 2023? Deprem olan 10 il hangisi? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? İşte Bakan Özer’in okullar ve eğitim süreci ile ilgili açıklamala

1 Mart’a kadar okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil 2023?

Deprem felaketini yaşayan 10 il için yeni kararlar açıklanmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki eğitimin devamı için uygulanacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespitini şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz. Yani orta hasarlı, hasarlı binalarımızın. Bölgede 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibari ile 10 ilimizde bölgesel eğitime açma kararları vermeyeceğiz. Kovid salgınında olduğu gibi ilçe ve Okul temelli kararlar alacağız.” açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak. 71 ildeki okulların kapasitesini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor ki bu 10 ilden gelen öğrencilerimizin taleplerini karşılayabilelim. Özel öğretim kurumlarımız kapasitelerinin yüzde 3'ü kadar şehit yakınları gibi tam burslu olarak öğrencileri yararlandırmaktadırlar. Özel öğretim kurumlarındaki bu yüzde 3'ü yüzde 10'a artırıyoruz.”

DEPREM OLAN 10 İL HANGİSİ, HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL 2023?

Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana.