İkili eğitim nedir? İkili eğitim sistemi nedir, nasıl uygulanır? MEB duyurdu! Deprem bölgesinde ikili eğitim yapılacak!

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem sonrası eğitim öğretim süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamasında 71 ilde eğitimin 20 Şubat’ta başlayacağını duyurdu. Deprem bölgelerinde ise eğitim 1 Mart’ta başlayacağını duyuran Bakan Özer, deprem bölgelerinde ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceklerini söyledi. Peki, İkili eğitim nedir? İkili eğitim sistemi nedir, nasıl uygulanır? Depremin yaşandığı illerde ikili eğitim nasıl olacak?

İkili eğitim nedir? İkili eğitim sistemi nedir, nasıl uygulanır? MEB duyurdu! Deprem bölgesinde ikili eğitim yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki eğitimin devamı için uygulanacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, açıklamasında 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildiğini, 71 ilde de eğitim 20 Şubat'ta başlayacağını ve tatilin uzatılmayacağını söyledi.  

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak. 71 ildeki okulların kapasitesini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor ki bu 10 ilden gelen öğrencilerimizin taleplerini karşılayabilelim. Özel öğretim kurumlarımız kapasitelerinin yüzde 3'ü kadar şehit yakınları gibi tam burslu olarak öğrencileri yararlandırmaktadırlar. Özel öğretim kurumlarındaki bu yüzde 3'ü yüzde 10'a artırıyoruz.

Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespitini şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz. Yani orta hasarlı, hasarlı binalarımızın. Bölgede 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibari ile 10 ilimizde bölgesel eğitime açma kararları vermeyeceğiz. Kovid salgınında olduğu gibi ilçe ve Okul temelli kararlar alacağız.

NORMALLEŞTİRMELERİ İÇİN İKİLİ EĞİTİM YAPILACAK!

İhtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz. 10 ilimizde toplanma yerleri ve çadır merkezlerine ilave çadır kurarak eğitim, etkinlik amacıyla bu durumu normalleştirmeleri için çalışacağız

İKİLİ EĞİTİM NEDİR?

İkili eğitime geçmek demek mevcut okul sayılarını ve sınıf sayılarını azaltmak anlamına gelir. Yani bir grup öğrenci sabah, bir grup öğrenci öğlen gelir. Ders süreleri 30 dakika olur, akşam da ders konulabilir. Hafta sonu dersler yapılabilir.