Okulun bahçesini kazan ekipler dehşete düştü! Kazdıkça çıktı kazdıkça çıktı... Tam 17 tane bulundu

Eski yatılı okulun bahçesini kazan ekipler, karşılaştıkları şey karşısında ne yapacaklarını şaşırdı. Kanada'nın Vancouver Adası'nda bulunan eski yatılı kilise okulunun bahçesinden 17 isimsiz mezar bulundu. Bununla birlikte okulda sayısız öğrencinin de kaybolduğu kayıtlara geçti.

Okulun bahçesini kazan ekipler dehşete düştü! Kazdıkça çıktı kazdıkça çıktı... Tam 17 tane bulundu

Kanada’da “First Nation” olarak bilinen yerli grup, Vancouver Adası'nda bulunan eski Alberni Indian Yatılı Kilise Okulunun bahçesinde yürütülen çalışmaların ilk sonuçlarına dair açıklama yaptı. Açıklamada, yatılı kilise okulunun bahçelinde 17 isimsiz mezar bulunduğu ifade edildi. Alanın şimdiye kadar sadece yüzde 10'unun yer altı radarı ve diğer araçlar kullanılarak tarandığı, mezarların kayıtsız olduğu belirtildi. Ayrıca okulda daha önce 67 öğrencinin hayatını kaybettiğine dair kanıtlar bulunduğu kaydedildi.

Okulun bahçesini kazan ekipler dehşete düştü! Kazdıkça çıktı kazdıkça çıktı... Tam 17 tane bulundu - Resim : 1

TAM SAYILARI BİLİNMİYOR

First Nation yetkilisi Ken Watts, araştırmaların devam etmesine rağmen okulda ölen çocukların sayısının bilinmemesinin mümkün olmadığını ifade etti. Watts, “Eve dönemeyen çocukların tam sayısını asla bilemeyeceğiz. Bununla birlikte toplum olarak gerçekleri ortaya çıkarma konusunda kararlıyız. Dünyaya bunların sadece çocuklar olduğunu hatırlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Okulun bahçesini kazan ekipler dehşete düştü! Kazdıkça çıktı kazdıkça çıktı... Tam 17 tane bulundu - Resim : 2

YETKİLİLERİN BASKISIYLA KAPANDI

1900 yılında açılan Alberni Indian Yatılı Kilise Okulu, başlangıçta Presbiteryen Kilisesi tarafından yönetiliyordu. 1925'ten 1969'a kadar da Kanada Birleşik Kilisesi’nin himayesinde olan okulda yaklaşık 100 topluluktan çocuklar yer aldı. 1969'da federal hükümet tarafından devralınan okul, First Nations yetkililerinin baskısıyla 1973'te kapatıldı.