Mezarlığın üzerinde tepki çeken görüntü! Hemen yetkililere haber verildi: Bu ne terbiyesizlik

Belediyenin Facebook üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekti. Yapılan paylaşımda belediye, personellerin mezarların üzerinde uyudukları fotoğraflar üzerine bu saygısız davranıştan yakındı. Konuya ilişkin bir bildiri de yayımlandı.

Mezarlığın üzerinde tepki çeken görüntü! Hemen yetkililere haber verildi: Bu ne terbiyesizlik

Bir belediye, bazı çalışanlarının mezarlarda uyurken çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldıktan sonra kınama cezası alacağını söyledi. Güney Afrika'nın Kwa-Zulu Natal eyaletindeki Msunduzi belediyesi, kasabanın parklar departmanından bazı personeli hakkında işlem yapacağını söyledi.

RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜLER

Yerel basında çıkan haberlere göre, Msunduzi belediyesi, parkların ve kamu tesislerinin temizliğinden sorumlu olan işçilere yönelik Facebook'tan yaptığı açıklamada, personellerin mezarların üzerinde uyuduğu fotoğrafları "rahatsız edici fotoğraflar" olarak niteledi.

Mezarlığın üzerinde tepki çeken görüntü! Hemen yetkililere haber verildi: Bu ne terbiyesizlik - Resim : 1

BELEDİYENİN İTİBARINI ZEDELİYORLAR

Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Belediye bu tür davranışlara göz yummayacak ve ilgili çalışanların görevi kötüye kullanmaktan ve belediyenin itibarını zedelemekten yargılanması için süreçlerin yürürlükte olduğunu teyit edebilir" bilgisi verildi. 

Mezarlığın üzerinde tepki çeken görüntü! Hemen yetkililere haber verildi: Bu ne terbiyesizlik - Resim : 2

KABUL EDİLEMEZ DAVRANIŞ

Basına yapılan açıklamada "Msunduzi, çalışanların mezarların üzerinde uyurken ve otururken görüldüğü rahatsız edici fotoğraflardan haberdar edilmiş, bu tür kabul edilemez davranışlar hak ettiği aşağılamayla kınanmıştır. İnsanlar, sevdiklerinin anılarını onurlandırdıkları manevi yerler olarak mezarlıklara ve mezar taşlarına çok yüksek saygı duyuyorlar. Belediye müdürü bir an önce soruşturma yapılması talimatını verdi." şeklinde konuşuldu. 

Mezarlığın üzerinde tepki çeken görüntü! Hemen yetkililere haber verildi: Bu ne terbiyesizlik - Resim : 3

İHMALKAR DAVRANDILAR 

Daha önce de aynı departmanda çalışan işçilerin gün içinde uykuya dalmalarının yanı sıra mesaileri sırasında yemek pişirdikleri görüntüler de görülmüştü. Bir Facebook kullanıcısı, "Bu acınası, saygı yok, daha da kötüsü, bir hafta uzaklaştırma, bu belediye çalışanlarının çoğu umursamaz bir tavır sergiliyor" dedi. Başka bir kullanıcı yorum yaptı: "Bu işçiler ihmalkar davrandılar ve diğer insanlık onuru için hiçbir değeri yok, bu nedenle onlara karşı disiplin işlemleri yapılmalı ve en çok onlara yakışıyor."