Okyanusun ortasında ölüm kalım savaşı! Günlerce çiğ balık ve yağmur suyuyla beslendi

Pasifik Okyanusu'nda köpeğiyle mahsur kalan Avustralyalı balıkçı Tim Shaddock, yaklaşık 2 ay süren yaşam mücadelesinin ardından karaya ulaştı. Günlerce çiğ balık ve yağmur suyuyla beslendiğini söyleyen Shaddock, "Yaşıyorum ve gerçekten bunu başaracağımı düşünmemiştim." dedi.

Okyanusun ortasında ölüm kalım savaşı! Günlerce çiğ balık ve yağmur suyuyla beslendi

Pasifik Okyanusu'nda yaklaşık 2 ay boyunca köpeğiyle mahsur kalan Avustralyalı balıkçı Tim Shaddock, zorlu yaşam mücadelesini kazandı. Karaya ulaştıktan sonra yaşadığı mutluluğu dile getiren Shaddock, hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi anlattı.

Köpeği Bella ile teknesiyle nisanda Meksika'dan Fransız Polinezyası'na gitmek üzere yola çıktıktan haftalar sonra mayısta fırtına sonucu teknesinin hasar alması nedeniyle yaklaşık 2 ay boyunca Pasifik Okyanusu'nda akıntıyla sürüklenen Shaddock, kurtarıldığı tekneyle Meksika'nın Colima eyaletinin Manzanillo kentine getirildi.

Okyanusun ortasında ölüm kalım savaşı! Günlerce çiğ balık ve yağmur suyuyla beslendi - Resim : 1

Shaddock, karaya ulaştıktan sonra gazetecilere, kendisinin ve köpeğinin çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Hayatını kurtaran kaptana ve balıkçılık şirketine minnettar olduğunu ifade eden Shaddock, "Yaşıyorum ve gerçekten bunu başaracağımı düşünmemiştim". ifadesini kullandı.

Okyanusun ortasında ölüm kalım savaşı! Günlerce çiğ balık ve yağmur suyuyla beslendi - Resim : 2

ÇİĞ BALIK VE YAĞMUR SUYUYLA HAYATTA KALMAYI BAŞARDI

Çiğ balık ve yağmur suyuyla hayatta kalmayı başaran Shaddock, karayı en son mayıs ayının başında gördüğünü belirtti.

Balıkçı şirketinden yapılan açıklamada, teknenin yaklaşık 2 bin kilometre uzakta bulunduğunu, erzak ve barınaktan yoksun durumdaki Shaddock ve köpeğine tekne mürettebatı tarafından tıbbi yardımın yanı sıra yiyecek ve su verildiği bildirildi.

Doktoru, Shaddock'un sağlık durumunun iyi olduğunu belirtmişti.