Olay açıklamalar! Orkun Kökçü, Benfica'da istediğini bulamadı! Hem kulübü hem de teknik direktörünü eleştiri yağmuruna tuttu!

Portekiz ekibi Benfica’da forma giyen milli futbolcu Orkun Kökçü, yeni takımıyla gemileri yaktı. Teknik direktör Roger Schmidt’i eleştiren Orkun, “Schmidt her türlü defansif görevle beni çok fazla geride tutuyor. Niteliklerimden faydalanmak istiyorsanız buna gerek yok. Saha içinde çözümler bulabilirim, ileriyi düşünürüm, dikine paslarımla tanınırım. Benfica için hala çok daha fazla şey ifade edebilirim ve belki de hayal kırıklığımın bir kısmı da burada yatıyor” diye konuştu.

Olay açıklamalar! Orkun Kökçü, Benfica'da istediğini bulamadı! Hem kulübü hem de teknik direktörünü eleştiri yağmuruna tuttu!

Geçen sezon Hollanda Ligi’nde Feyenoord takımıyla şampiyonluk yaşayan milli futbolcu Orkun Kökçü, sezon başında 25 milyon euro bonservis karşılığında Portekiz ekibi Benfica’ya transfer oldu. Milli futbolcu Hollanda basınından De Telegraaf'a yaptığı açıklamalarla gündem oldu.

Olay açıklamalar! Orkun Kökçü, Benfica'da istediğini bulamadı! Hem kulübü hem de teknik direktörünü eleştiri yağmuruna tuttu! - Resim : 1

Orkun Kökçü, kulüp ve teknik direktörü Roger Schmidt hakkında çarpıcı sözler sarf ederek takımdaki rolünden memnun olmadığını kaydetti.

Orkun, "Portekiz'de ve diğer büyük kulüplerde diğer oyuncuların nasıl ön plana çıkarıldığını gördüm. Bu da belli bir statü yaratıyor. Başından beri kendimi hiç önemli hissetmedim. Teknik direktör tarafından bile! Ben masaya vuran ya da taleplerde bulunan biri değilim ama belki de bana verdiği rol nedeniyle fazla mütevazıydım” dedi.

Olay açıklamalar! Orkun Kökçü, Benfica'da istediğini bulamadı! Hem kulübü hem de teknik direktörünü eleştiri yağmuruna tuttu! - Resim : 2

"BENFICA'NIN KARİYERİM İÇİN DOĞRU ADIM OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM"

Sözlerine devam eden Orkun, “Benfica’ya geldiğimde, bunun kariyerim için en doğru bir adım olduğunu, kendimi birçok yönden geliştirebileceğimi düşünmüştüm. Bunun doğru olduğunu söyleyemem” diye konuştu.

Roger Schmidt’in verdiği rolden memnun olmadığını dile getiren Orkun, “Schmidt her türlü defansif görevle beni çok fazla geride tutuyor. Niteliklerimden faydalanmak istiyorsanız buna gerek yok. Saha içinde çözümler bulabilirim, ileriyi düşünürüm, dikine paslarımla tanınırım. Bu sezon bile istatistikler bunu vurguluyor. Benfica için hala çok daha fazla şey ifade edebilirim ve belki de hayal kırıklığımın bir kısmı da burada yatıyor” ifadelerini kullandı.

Olay açıklamalar! Orkun Kökçü, Benfica'da istediğini bulamadı! Hem kulübü hem de teknik direktörünü eleştiri yağmuruna tuttu! - Resim : 3

"YEDEK KALMAK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

Orkun Kökçü, "Birkaç kez yedek kalmak beni öfkelendirdi ve hayal kırıklığına uğrattı. Tam da o anlarda takım için çok şey ifade edebileceğimi biliyordum." sözlerini kullandı.

ORKUN KÖKÇÜ'NÜN PERFORMANSI

Sezon başından bu yana Benfica forması ile toplamda 34 maça çıkan Orkun, 3 gol ve 10 asistlik performans sergiledi.

Transfermarkt’a göre piyasa değeri 35 milyon euro olarak gösterilen 23 yaşındaki futbolcu A Milli Takım ile de 24 maça çıkarken 2 kez gol sevinci yaşadı.