Olay Türkiye'de gerçekleşti! Hepimizin başına gelebilir! Yapay zekayı kullanıp fotoğraflarını +18 görüntüye çevirdiler

Teknolojinin geldiği nokta her geçen gün korkutmaya devam ediyor. Türkiye'de gerçekleşen olayda Aleyna Ketenci isimli genç kadının fotoğrafları yapay zeka ile müstehcen içeriklere çevrildi. Her bir detay ağızları açık bıraktı.

Olay Türkiye'de gerçekleşti! Hepimizin başına gelebilir! Yapay zekayı kullanıp fotoğraflarını +18 görüntüye çevirdiler

Son dönemde yapay zekaya olan ilgi epey arttı. Herkes fotoğraflarını yükleyip yapay zekada nasıl göründüğünü merak ediyordu. Ancak uygulamayı kötüye kullananlar da var. Sosyal medya hesabında yer alan fotoğrafları bir tacizci tarafından yapay zeka aracılığıyla müstehcen içeriğe çevrilen Aleyna Ketenci, yaşadıklarını anlatarak yardım çağrısında bulundu. "Yardım edin" diyerek çağrı yapan genç kızın başına gelenler, herkesin başına gelebilir.

 MÜSTEHCEN SÖZLERLE SESLENDİRDİ

Show Haber'e konuşan Aleyna Ketenci, kendisinin yıllar önce çektiği fotoğrafları bile saklayan bir erkeğin yapay zeka kullanarak söz konusu fotoğrafları müstehcen içeriklere dönüştürerek kendisine gönderdiğini söyledi. Kimliği belirsiz şahsın, bazı fotoğrafları yeniden canlandırarak müstehcen sözler ile seslendirdiği görüldü.

"ANCAK BİR PSİKOPATIN AKLINA GELİR"

Aleyna Ketenci verdiği röportajda, "Gerçekten normal bir insanın aklına gelemez böyle şeyler; ancak bir psikopatın aklına gelir' dedi. Gönderdiği maillerde ev ve iş yeri adresinin de kayıtlı olmasından dolayı endişelendiğini dile getiren Aleyna Ketenci yine de, "Hiçbir şeyden korkmayın" dedi.