Önce kurtlar, şimdide onlar… Aç kalan hayvanlar yerleşim merkezlerine iniyor… Böyle giderse sonumuz çok feci

Mevcut hava durumlarından kaynaklı hayvanlar çoğu zaman dağlık alanlarda, ormanlarda yiyecek bulamadıklarından şehir merkezlerine inmeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde yiyecek bulamadıkları için şehre inen kurtların ardından şimdide dağ keçileri Adıyaman’da yerleşim alanlarına indi.

Önce kurtlar, şimdide onlar… Aç kalan hayvanlar yerleşim merkezlerine iniyor… Böyle giderse sonumuz çok feci

Havaların bir sıcak bir soğuk olması yaban hayatı da olumsuz şekilde etkiliyor. Dağlık alanlarda yaşayan hayvanlar yiyecek bulamadıkları için aç kalarak yerleşim merkezlerine iniyor. Sarp kayalıkların olduğu dağlarda yiyecek bulamayan dağ keçileri, Adıyaman-Çelikhan Karayolu Recep Köyü yakınlarında bulunan alanlara inerek burada beslenmeye çalıştı.

Önce kurtlar, şimdide onlar… Aç kalan hayvanlar yerleşim merkezlerine iniyor… Böyle giderse sonumuz çok feci - Resim : 1

YERLEŞİM MERKEZLERİNDE VATANDAŞLAR ÇEKTİ

Yeni yeni yeşeren otların çıktığı alanlarda karınlarını doyurmaya çalışan dağ keçileri, hem yoldan geçen sürücüler hem de köylüler tarafından görüntülendi. Yolan geçtikleri esnada keçileri fark eden sürücüler, keçileri cep telefonu kameralarıyla video kaydına aldı. Bir süre karınlarını doyuran keçiler, Bulam-2 Köprüsü yakınlarında bulunan dere yatağına inerek gözlerden kayboldu.

Önce kurtlar, şimdide onlar… Aç kalan hayvanlar yerleşim merkezlerine iniyor… Böyle giderse sonumuz çok feci - Resim : 2