Önceki asgari ücret tahminini unutun! İlk defa net rakam verdiler!

Merkez Bankası 2022 yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi. 60,4 olarak açıklanan oran tahmini 65,2'ye çıktı. Açıklanan bu veri ile birlikte Ocak ayında yapılacak zamlarla ilgili rakamların da netleşmesini sağladı. İşte detaylar...

Önceki asgari ücret tahminini unutun! İlk defa net rakam verdiler!

Geçtiğimiz Ocak ayında asgari ücret artışı vatandaşları şaşırtmış, milyonlarca asgari ücretli çalışanın maaşları yüzde 52 oranında artış göstermişti. Enflasyon oranlarının yıl ortasında rekor seviyelere ulaşması ile alım gücünde ciddi bir düşüş yaşandı. Bu sebeple Temmuz ayında yılında ikinci zammı yapıldı ve asgari ücret 5 bin 500 TL'ye yükseldi. 

Önceki asgari ücret tahminini unutun! İlk defa net rakam verdiler! - Resim : 1

Gelecek yılın zammının belirlenmesi için için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayının ilk haftasında toplanacağı düşünülüyor. Sene sonunda açıklanacak yeni asgari ücret komisyon tarafından belirlenecek. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geri sayımın başlamasıyla birlikte tahminler de gündemde sık sık vatandaşın karşısına çıkıyor. Açıklamalara göre yapılan tahminler, yeni asgari ücretin 7 bin 500-10 bin TL arasında olacağı yönünde.

Önceki asgari ücret tahminini unutun! İlk defa net rakam verdiler! - Resim : 2

Asgari ücret netleşti!

Merkez Bankası tarafından açıklanan 2022 yıl sonu enflasyon tahmin oranı %60,4'ten %65,2'ye yükseltti. Bu veriler baz alındığında, enflasyona eş değer şekilde 65,2 oranında zam gelmesi durumunda 2023 yılı asgari ücreti 3 bin 568 TL artış göstererek 9 bin 86 TL'yi bulacağı düşünülüyor.