Onu daha önce hareket ederken görmemiştiniz. İşte şimdi göreceksiniz. Ayakları olmayan canlı, deniz kıyısında yürüdü

Bir deniz tarağını daha önce hareket görmüş müydünüz? Ayakları olmayan kabuklu bir canlı olan deniz tarağının deniz kıyısında yürürken kayda alındı. İşte şimdi göreceksiniz.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, izleyenleri şaşkına çevirdi. Kapalı bir kutuyu andıran kabuklu canlının hareket ettiği anlar büyük ilgi topladı. Ayakları olmayan kabuklu bir canlı olan deniz tarağının deniz kıyısında yürüdüğü anlar kayda alındı. Deniz tarağı, hareket etmek için kabuklarını açtı ve kabuklarının içinden kocaman bir dile benzeyen uzvu ile yatay yönde hareket ettiği görüldü.

Onu daha önce hareket ederken görmemiştiniz. İşte şimdi göreceksiniz. Ayakları olmayan canlı, deniz kıyısında yürüdü - Resim : 1

ESNEK BİR BAĞ

Deniz tarağı, çift kabuklu yumuşakçaların çeşitli türlerinin ortak adıdır. Bu kelime genellikle yalnızca yenilebilir olan ve infauna olarak yaşayan, hayatlarının çoğunu deniz tabanının veya nehir yataklarının kumlarına yarıya kadar gömülü olarak geçirenler için kullanılır. İstiridyelerin iki addüktör kasla birbirine bağlanan eşit büyüklükte iki kabuğu vardır ve güçlü bir oyuk ayağı vardır. Hem tatlı su hem de deniz ortamlarında yaşarlar; tuzlu suda çamurun içine girmeyi tercih ederler ve gerekli suyun bulanıklığı türe ve konuma göre değişir; bunların en büyük çeşitliliği Kuzey Amerika'dadır. Bazı istiridyelerin yaşam döngüleri yalnızca bir yıldır, en az bir tanesi ise 500 yaşın üzerindedir.  Tüm istiridyeler, esnek bir bağ ile bir menteşenin yakınında birleştirilmiş iki kalkerli kabuk veya valfe sahiptir ve hepsi filtre besleyicilerdir. 

Onu daha önce hareket ederken görmemiştiniz. İşte şimdi göreceksiniz. Ayakları olmayan canlı, deniz kıyısında yürüdü - Resim : 2

BİRÇOĞUNUN SİFONLARI VARDIR

Bir deniz tarağının kabuğu, bir menteşe eklemi ve iç veya dış olabilen bir bağ ile birbirine bağlanan iki (genellikle eşit) valftan oluşur. Ligament, kapakçıkları birbirinden ayırmak için gerginlik sağlarken, bir veya iki addüktör kas da kapakçıkları kapatmak için kasılabilir. İstiridyelerin ayrıca böbrekleri, kalbi, ağzı, midesi ve sinir sistemi vardır. Birçoğunun sifonları var.