Ordu, Giresun, Tokat, Trabzon ve Samsun... Sizin için çok kötü haber kısa süre önce geldi. Duyunca kahrolacaksınız

Balıkçılığın yoğun olarak yapıldığı Karadeniz bölgesindeki illerimize kötü bir haber geldi. İzmir'deki yem tedarikçileri geçtiğimiz hafta fiyatlara zam yapacakları gerekçesiyle Ordu'ya yem göndermedi. Bu haber Giresun, Tokat, Trabzon ve Samsun'da üzüntü yarattı.

Ordu, Giresun, Tokat, Trabzon ve Samsun... Sizin için çok kötü haber kısa süre önce geldi. Duyunca kahrolacaksınız

Balıkçılık ülkesi olarak adlandırılan Türkiye'de dünyadaki ekonomik kriz nedeniyle birçok ürüne zam geldiği gibi balıkçılık ürünlerine de zam geliyor. Buna ilişkin son örnek Ordu'dan geldi. Ordu Olay Gazetesi'nden Mertcan Deniz'in haberine göre  İzmir'deki yem tedarikçileri geçen hafta yem fiyatlarına zam yapmak için bir hafta boyunca Ordu'ya yem göndermedi. 

YEM FİYATLARI 20 TL'DEN 25 TL'YE YÜKSELDİ 

Ordu'da yem ve balık malzeme satışı yapanlar karara dirense de anlaşma sağlanamadı. Yem fiyatları 20 TL'den 25 TL'ye yükseldi. Tedarikçilerin fiyatta ısrar etmesi ızerine zam kabul edildi. Ordu'ya bir hafta sonra dün sabah zamlı tarifeyle yeni yemler tekrar ulaştı.

DİĞER İLLERİ DE ETKİLİYOR

Karadeniz bölgesindeki yem fiyatlarının yükselmesi dolaylı olarak Giresun, Tokat, Trabzon ve Samsun'daki balıkçıları da etkiliyor. Balıkçılar ya kendi şehirlerinde yüksek fiyata maruz kalmak zorunda kalıyor ya da Ordu'ya gittiklerinde yemi yüksek fiyattan alıyorlar.