"Kovid-19 riski" gerekçe gösterilerek, çocuğunun velayeti verilmedi

Ordu'da 112 Acil'de hemşire olarak görev yapan C.D' "Kovid-19 riski" gerekçe gösterilerek" çocuğunun velayetini verilmedi. Çocuk boşandığı eşine verilirken, sağlıkçılar karara tepki gösterdi.

"Kovid-19 riski" gerekçe gösterilerek, çocuğunun velayeti verilmedi

Ordu'da 112 Acil'de hemşire olarak görev yapan C.D'nin çocuğunun velayeti,"Kovid-19’un yüksek bulaşıcılığında görev yapıyor olması" gerekçe gösterilerek, boşandığı eski eşine verildi. Bazı sağlık emekçileri ise bu karara tepki gösterdi.

Ünye Kent Gazetesinden Yücel Arslanteke’nin haberine göre;

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan ve 112 Acil’de hemşire olarak görev yapan C.D, eşi M.A.D’den boşanmak üzere Ordu 2. Aile Mahkemesine başvurdu. M.A.D mahkemeden 5 buçuk yaşındaki çocuğun velayetinin kendisine verilmesini talep etti. C.D’nin hemşire olması sebebiyle Kovid-19’u gerekçe gösteren mahkeme, çocuğun velayetini annesine vermedi.

"Kovid-19 riski" gerekçe gösterilerek, çocuğunun velayeti verilmedi - Resim : 1

"Kovid-19 riski" gerekçe gösterildi

Mahkemenin kararında "Korona virüs hastalığının yüksek bulaşıcılığı göz önünde bulundurularak bu aşamada müşterek çocuğun geçici velayetinin babasına verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacağı yönünde ara karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

Sağlık görevlisi anne kararı Sağlık Bakanlığı'na bildirdi

Salgın sürecinde Kovid- 19 ile ilgili birimde çalışmayan anne C.D, hemşire olarak görev yapması nedeniyle verilen bu kararı Sağlık Bakanlığına bildirdi. Mahkemenin kararına tepki gösteren İzmir’deki sağlık emekçileri, Kovid-19’un velayet verilmesi için gerekçe olmayacağını dile getirdi.

 "Bir çocuğun velayetinin hangi ebeveyne verileceğinin kriteri bu olamaz"

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri, konuyla ilgili ortak bir tepki verilmesi gerektiğini söyleyerek “Bir çocuğun velayetinin hangi ebeveyne verileceğinin kriteri bu olamaz. Evinden kiracı sağlık personelini çıkaran mı dersiniz, asansöre sağlıkçı binmesin diye asılan yazılar mı, 'sizde para vardır, pandemi varsa devlet ek ödeme yapıyor' diyen mi… Bu konu iyice cadı avına dönüştü. Mesleğimizi bir de bu amaçla itibarsızlaştırmamışlardı” dedi.

Sağlık emekçileri tepki gösterdi

Bir sağlık emekçisi, “Yargı bunu yaparsa diğerleri ne yapmaz. Sağlık personelinin boşandığı kişinin Kovid-19 bağışıklığı mı var yoksa virüsle sözleşmesi mi var? Kabul edilebilir bir şey değil bu. Çocukların yaş gruplarına göre etkilenme ve bulaştırma oranları değişiyor, o da ayrı bir konu. Ancak her koşulda çocukları korunamayan bir duruma iten ebeveynler değil, önlem almayan devlet. Bazı özel ebeveynlerin ihmal istismarı durumlarını tabii ki ayırarak söylüyorum. Bu durum velayet için temel bir gerekçe olamaz” diye konuştu.