Skandalın detaylarını Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu'da bir düğün öncesinde aynı makyaj malzemesini kullanan 32 kişinin nasıl korona virüse yakalandığının detaylarını paylaştı.

Skandalın detaylarını Bakan Koca açıkladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Corona Virüsü Kriz Masası üyesi olan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faik Ayık'ın duyurduğu olayın detayları ortaya çıktı. Ayık, 24 Temmuz'da Altınordu ilçesinin Saraycık Mahallesi’nde yaşanan karantina uygulamasını anlatarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Düğün, cenaze, nişan ve mevlit gibi organizasyonlarda çok çok dikkat etmek gerektiğini, yakın temaslardan kaçınılmasını özellikle söyledik. Örnek olarak Saraycık Mahallesi’nde bir karantina uygulaması oldu. Oradaki düğünde İstanbul'dan gelen pozitif kişinin makyaj malzemesinin 20 kişi tarafından kullanılmasından dolayı yaklaşık 30-35 kişi pozitif oldu"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise olayın detaylarını açıkladı.

Bakan Koca, "Özetini okuyacağınız olay, belirtileri olan bir kişinin, kurallara uyulmaması sonucu, 32 vaka sayısına ve karantinaya yol açmasının hikâyesidir. İyi haberle gündem olalım. Her yakınlık mutlu sonla bitmiyor" diyerek aşağıdaki metni paylaştı.