Ormanın derinliklerinden geldi evinde kahve içen adamı parçalayarak öldürdü. Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Amasya siz de dikkat edin

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ayı saldırıları da arttı. Arizona'da ormanın derinliklerinden gelen bir ayı, evinin bahçesinde kahve içen adamı parçalayarak öldürdükten sonra adamın komşusu tarafından vuruldu. Türkiye'de de boz ayılar önümüzdeki günlerde Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Amasya'da daha sık görülecek.

Ormanın derinliklerinden geldi evinde kahve içen adamı parçalayarak öldürdü. Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Amasya siz de dikkat edin

Amerika Birleşik Devletleri'nden ayılar hakkında kan donduran bir haber geldi. Yetkililer , Arizona'da bir adamın, Cuma sabahı mülküne nedensiz, rastgele bir saldırıda bir ayı tarafından parçalanarak öldürüldüğünü söyledi.

Yavapai İlçesi Şerif Ofisi yaptığı açıklamada, Tucson'da ikamet eden 66 yaşındaki Steven Jackson'ın Groom Creek'te kara ayının yanında ölü bulunduğunu söyledi.Jackson, yerel saatle sabah 8'den kısa bir süre önce hayvan ona saldırmaya başladığında, bir ev inşa ettiği mülkünde dışarıda kahve içiyordu.

KOMŞULAR CAYDIRMAYA ÇALIŞTI ANCAK AYI PES ETMEDİ 

Şerifin ofisi, "Görünüşe göre bir erkek kara ayı Bay Jackson'a saldırdı, onu habersiz aldı ve onu yaklaşık 75 fitlik bir setin aşağısına sürükledi."

Jackson'ın çığlıklarını duyan komşular, bağırarak ve araba kornalarını çalarak ayıyı caydırmaya çalıştı, ancak hayvan pes etmedi.

KOMŞU TÜFEKLE AYIYI VURARAK ÖLDÜRMEK ZORUNDA KALDI 

Bir komşu daha sonra tüfeğini aldı ve ayıyı vurarak öldürdü. Şerifin basın açıklamasında, "Maalesef, o zamana kadar Bay Jackson korkunç yaralarına yenik düşmüştür."

Arizona Av ve Balık Departmanı, yetkililere, 1980'lerin ortalarında meydana gelen benzer bir olayla, olayın oldukça sıra dışı olduğunu söyledi. Yetkililer şaşkına döndü çünkü sahada ayıyı cezbedecek hiçbir şey yoktu.

KARADENİZ BÖLGESİNDE ÇOK SIK GÖRÜLÜYORLAR

Ayıların önümüzdeki günlerde Karadeniz bölgesindeki illerimiz Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Amasya'da da görülmeye başlayacağı ifade edilerek buralarda yaylaya çıkan vatandaşların çok daha fazla dikkatli olması gerektiği kaydedildi.