Giriş çıkışlar kapatıldı

Türkiye'de korona virüse karşı önlemler uygulanmaya devam ederken karantinaya alınan yerlerin sayısı da artıyor. Son olarak Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Tozlu köyü de karantinaya alındı.

Giriş çıkışlar kapatıldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Tozlu köyü yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Karantina kapsamında ikinci bir emre kadar köye giriş ve çıkışların sınırlandırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Kadirli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Tozlu köyünde karantina uygulanmasına karar verildiği ifade edildi. Açıklamada, ikinci bir emre kadar köye giriş ve çıkışların sınırlandırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Osmaniye'de Mecidiye köyü de karantinaya alındı

Osmaniye'de bir köy yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kadirli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Mecidiye köyünde karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada, ikinci bir emre kadar köye giriş ve çıkışların sınırlandırıldığı kaydedildi.

Bartın'da bir köy ile 3 bina karantinaya alındı

Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince, merkeze bağlı 750 nüfuslu Uğurlar köyünün, korona virüs vakalarının görülmesi üzerine salgının yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alınmasına karar verildi.

Ayrıca koronavirüs vakalarının görüldüğü Bakraçboz köyü Bodra mevkisinde, 25 kişinin yaşadığı öğrenilen 3 bina karantinaya alındı. Karantina kararının ardından köyün giriş ve çıkışlarında jandarma ekiplerince tedbir alındı.

Çanakkale'de bir köye giriş ve çıkışlar kapatıldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Uzunalan köyünde yeni tip korona virüs (Kovid-19) görülmesi üzerine köye giriş çıkışlar kapatıldı. İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki 70 nüfuslu Uzunalan köyüne Ayvacık İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Jandarma ekipleri köye giriş ve çıkışları kontrol altına tutmak için şerit çekti. Köy Muhtarı Cengiz Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamanın 24 Nisan'a kadar devam edeceğini söyledi. Köyde 3 korona virüs şüphelisinin bulunduğunu belirten Can, bu nedenle köyün gözlem altında tutulduğunu ifade etti.