ÖSYM başkanı Ersoy sınavlara ilişkin yenilikleri anlattı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanı yapılacak sınavlara dair yenilikleri açıkladı. "dijital tabanlı sınavların sayısı artacak" dedi. Sınav sorularının yapay zeka ile üretileceğini söyledi. Deprem bölgesindeki öğrenciler de unutulmadı. İstedikleri illerde sınava girebilecekler.

ÖSYM başkanı Ersoy sınavlara ilişkin yenilikleri anlattı

Dijital tabanlı sınavların sayısı artacak. Bu sayede hem tasarruf sağlanacak hem de sınav sonuçları daha hızlı paylaşılacak. Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi, yeni adımlar atıyor. Açıklama ÖSYM başkanı Bayram Ali Ersoy’dan geldi. Bu yıl yapılacak sınavlarla ilişkin yenilikleri sıraladı.

"DİJİTAL TABANLI UYGULAMALARA GEÇİŞ OLACAK"

"İlerleyen süreçte dijital ortamda gerçekleştirdiğimiz yeni sınavlarımız da olacak. Kağıt tabanlı sınavlardan dijital tabanlı uygulamalara geçiş noktasında çalışmalarımız devam edecek.”

                                 -PROF. DR. BAYRAM ALİ ERSOY - ÖSYM BAŞKANI

Yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti Ersoy. Sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon sağlayacağını sözlerine ekledi.

"YAPAY ZEKA İLE SORU ÜRETECEĞİZ"

"Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız."

                                  -PROF. DR. BAYRAM ALİ ERSOY - ÖSYM BAŞKANI

Ersoy, deprem bölgesinde adayların sorun yaşamaması için çalıştıklarını kaydetti.  Bu illerdeki adaylar, tercih ettikleri herhangi bir ilde sınava girebilecekler. Tüm masrafları da devlet tarafından karşılanacak.