Sahte oto kiralama sitesine şok baskın!

Oto kiralama adı altında kurulan sahte siteler vatandaşı canından bezdirdi. Gerçeği ile birebir aynı siteyi yapan dolandırıcılar 2 bin kişiyi yaklaşık 5 milyon lira dolandırdı. Polis dolandırıcıları şok operasyonla yakaladı.

Kurumsal firmaları taklit ettiler, olmayan otomobilleri kiraladılar. Ülke genelinde kurdukları dolandırıcılık ağı ile 2 binden fazla vatandaşı 5 milyon lira dolandırdılar.

Binlerce vatandaşı dolandıran 24 kişilik dolandırıcılık çetesi polisin şok baskını ile çökertti.

Son zamanlarda oto kiralama şirketleri üzerinden dolandırıcılık olaylarının artması üzerine balıkesir polisi çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda depozito ve kiralama bedeli alınan otomobillerin kiralanmadıkları belirlendi.

Dolandırıcılar depozito adı altında aldıkları paraların ardından sırra kadem basıyorlardı.

Ortada ne otomobil vardı nede yetkili

Polis şikayetlerin odağındaki kiralama şirketlerini tek tek mercek altına aldı.

İncelemelerde ise oto kiralama adı altında dolandırıcılık yapan firmaların sahte firmalar oldukları belirlendi.

Dolandırıcılar yurt genelinde bilinen ve kurumsal olarak hizmet veren kiralama şirketlerinin sitelerini kopyaladıkları ortaya çıktı.

Polis çalışmalarını daha da derinleştirdi

Dolandırıcılık çetesinin adeta gerçeği gibi haret ettiği belirlendi. Müşteri hizmetleri, çağrı merkezleri hatta kiralık ofis bile tutmuşlardı. Oto kiralamak için gerçek siteyi aradığını sanan vatandaşlar, dolandırıcılara ait numaraları aradı. Dolandırıcılar oto kiralamak isteyen vatandaşlardar kira bedeli ve kaparo adı altında para aldı. Ancak ortada ne kiralık araba nede firma vardı.

Çalışmalarını tamamalayan balıkesir polisi istanbul ve balıkesirde eş zamanlı operasyon yaptı.

Özel harekat polislerinin de katıldığı openasyona tam 250 polis katıldı. 34 ayrı adrese baskın yapıldı, 25 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda elektronik malzemeler, sim kartlar, uyuşturcu madde ve dolandırıcılktan elde edilen paralar ele geçirildi.

Gözaltına alınarak adliyeye çıkartılan 24 kişiden 18 i tutuklanarak cezaevine gönderildi.