OVP tüm hesapları değiştirdi! Yeni kıdem tazminatı tavanı hesabı 35 bin TL'ye yükseldi

Toplu sözleşme zammı ve yıl sonu enflasyon tahmini netleşti. Yüzde 65'lik 2023 yılı enflasyon tahmini emekli maaşı ve memur maaşları artışları dışında kıdem tazminatı tavanı hesabını da değiştirdi. İşte yeni hesaplamalar...

OVP tüm hesapları değiştirdi! Yeni kıdem tazminatı tavanı hesabı 35 bin TL'ye yükseldi

Yeni açıklanan ve milyonların beklediği yüzde 65'lik yıl sonu enflasyon tahmini emekli ve memur zammının yanında kıdem tazminatı tavanı hesabını da değiştirdi.

ENFLASYON TAHMİNİ HESAPLARI OVP İLE DEĞİŞTİ

Sabah'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyon rakamlarıyla ilgili tahmin de yer aldı. Buna göre yıl sonu enflasyonun yüzde 65 olması bekleniyor. Bu enflasyon rakamları hem SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem de memurlar ve kamu emeklilerinin yeni yıldaki maaş zamlarıyla ilgili hesapları da değiştirdi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ölçü olan 6 aylık enflasyon yüzde 37'yi geçerken memurlar ve memur emeklileri için de yüzde 49,50 oranında bir artış ortaya çıkardı. Memur maaş katsayısına yapılacak olan artış sosyal ödemelere de uygulanıyor.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI YÜKSELİYOR

Yine bu oran kıdem tazminatı tavanını da yükseltiyor. Memurların Ocak toplu sözleşme zammı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararıyla yüzde 15 olarak belirlenirken, enflasyon farkı da Orta Vadeli Program'da yer alan yüzde 65'lik 2023 yılı TÜFE tahminiyle ortaya çıktı.

Bu tahmin, memurların enflasyon farkının yüzde 29,96 olacağını, yüzde 15'lik Ocak ayı zam oranının bununla yüzde 49,46'yı bulacağını gösterdi.