Oy Birliği Platformu nasıl doğdu? Platform sözcüsü tv100'e konuştu

Oy Birliği Platformu'nun sözcüsü Ömer Şahan, tv100'e özel açıklamalarda bulundu. Ömer Şahan seçim boyunca gönüllü olarak çalıştıklarını belirterek, "Temel hedefimiz seçmenin mutlaka sandığa gitmesi. Seçmenlerin mutlaka oyu kullanması lazım." ifadelerini kullandı.

Oy Birliği Platformu'nun sözcüsü Ömer Şahan tv100'de Oya Çebi'nin sorularını yanıtladı. Ömer Şahan, seçim öncesi, seçimde ve seçim sonrası için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Ömer Şahan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"TEKNİK HATALARDAN KAYNAKLI OYLAR GEÇERSİZ SAYILABİLİYOR"

"Oy Birliği Platformu bir sivil toplum kuruluştur. Temel hedefimiz seçmenin mutlaka sandığa gitmesi. Seçmenlerin mutlaka oyu kullanması lazım. Farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Seçmenin oyunu doğru kullanması lazım. Seçmen sandığa gittiğinde bazen hatalı oy kullanmış olabiliyor. Teknik hatalardan kaynaklı oyu geçersiz sayılıyor. Biz bununla doğru oy kullanmayla ilgili de çalışmalar yapıyoruz.

"SEÇİMİN PROVASINI YAPTIK"

Dün Üsküdar Meydan’da bir çadır kurduk, oy sandığı kurduk, bir kabin koyduk, Vatandaşlarımıza oy pusulaları verdik, mühürler verdik. Aynı seçim günüymüş gibi seçimin provasını yaptık. Gönüllülerimizle beraber bir simülasyon yaptık. Biz sadece seçime kadar değil seçimden sonra da çalışmalarımız devam ediyor.

"HER MESLEKLERE KAPIMIZ AÇIK"

Bize gönüllü olabilmek için tek şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve seçme seçilme hakkı olmak. Her mesleklere kapımız açık. Gençler daha çok gönüllü olmaya ilgi gösterdi. Merkez Yönetimi’n en yaşlısı benim bu arada. Ben öğretmenin, öğrencilerim var benim."