Özel Harekat polisleri alarmda... tv100 sıcak bölgede...

Kuzey Irak'ta bulunan terör kamplarını ve terör örgütünün cephane gizlediği sığınakları imha amacıyla başlatılan Pençe Operasyonu başarıyla devam ederken sınır boyunca görev yapan özel harekat polisleri de alarmda. tv100 ekipleri de Pençe Operasyonu'nu sahadan takip ediyor.

Özel harekat polislerinin görevi sınırdan kaçan teröristlerin ülkemize sızmasını engellemek. TV 100 muhabirleri Burak Ersemiz ve Levent Albayrak ile Kameraman Oktay Baydar özel harekat polislerinin nöbet değişimine tanıklık etti. İşte Pençe Operasyonu bölgesinde dağların arasındaki Kale 1 Üs Bölgesi.

Pençe Operasyonu sürerken teröristlerin Hakkari ve çevresine sızmaları ihtimaline karşı tüm üs bölgelerinde alarma geçildi.

Özel Harekat Daire Başkanlığı'na bağlı polislere ise en özel görev verildi.

Bu özel görev Pençe Harekatı sırasında teröristlerin ülkemize sızmalarına karşı üs bölgelerinde kuş uçurtmamak.

Emniyet Genel Müdür Celal Uzunkaya ve Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker'in Pençe Opersayonu'ndan birkaç gün önce Hakkariye yaptığı ziyaretin amacı da yeni ortaya çıktı.

Uzunkaya ve Türker'in Hakkari Valiliği'nde yaptıkları toplantıda Pençe Operasyonu sırasında alınacak önlemleri planladıkları anlaşıldı. 

Hakurk'taki terör örgütü PKK hedefleri Pençe Operasyonu'yla yerle bir edilirken Türkiye sınırları içindeki özel harekat üs bölgelerinde de hareketlilik yaşanıyor.

Nöbet devam ediyor

Özel Harekat, sınır boyunca kendi sorumluluk üslerinde terörist unsurların ülkemize sızma girişimlerine karşı nöbetlerine devam ediyorlar.

Yol boyunca özel harekat polisleri dışarıdan gelebilecek bir saldırı ya da mayınlı tuzaklara karşı dış kameraların görüntüsünü bir an olsun gözden kaçırmıyorlar.

Ekranda gördükleri en ufak bir olumsuzluk olası bir çatışmanın başlangıcı olabilir.

Özel Harekatçılar Hakkari'de Kale 1 Kale 2 ve Kale üslerinde 24 saat nöbet tuyuor.

Bölgenin stratejik önemi

Bölge stratejik açıdan önemli bir noktada bulunuyor.

Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Pençe Operasyonu'na devam ederken özel harekat polisleri de bu üs bölgesinde elleri tetikte bekliyorlar.

Özel harekatın en tecrübeli polisi bölge hakkında bilgi verirken Hakkari'nin stratejik önemi de bir kez daha öne çıkıyor. 

Çevredeki dağlarda yıllardır birçok çatışma birçok operasyon yaşandı ve bu üs bölgelerinin kurulması ile Hakkari ve çevresi kuşbakışı denetim altına alındı.

Pençe Operasyonu tamamlandıktan sonra da özel harekatın bu özel polisleri elleri tetikte yüksek tepelerde bizler için nöbet tutmaya devam edecek.