Velilerin 'okul' korkusu! Sınır geldi ama...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in özel okullar için açıkladığı zam sınırının ardından okul fiyatlarındaki son durum merak edildi. Özel Okul Velileri Platformu Sözcüsü Özgür Özkan, tv100'e yaptığı açıklamada zam sınırının aşılmasının içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi.

Velilerin 'okul' korkusu! Sınır geldi ama...

Özel Okul Velileri Platformu Sözcüsü Özgür Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in özel okullar için açıkladığı zam sınırının ardından okul fiyatlarındaki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Özgür Özkan tv100'e yaptığı açıklamada, düşük fiyatlarla eğitim vermeye çalışan kurumların dışında zam sınırını önemli ölçüde aşan okulların olduğunu ifade etti. Zam sınırının aşılmasının içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen Özkan, zam sınırının aşılması durumunda velilerin yapması gerekenleri anlattı.

Özel Okul Velileri Platformu Sözcüsü Özkan'ın aktardıklarına göre; zam oranı sınırınıN aşılması durumunda denetlemelerin yapılması gerekiyor. Fahiş fiyata imkan veren faktörlerden biri yemek ücretleri. Okul yemek ücreti ödemeyen öğrencilerin kayıtlarını almadıklarını, bu zorunluluğun engellenmesi durumunda piyasada bir denge oluşacağını kaydetti.

İlkokul öğrencileri için yemek sanaiyicilerinden alınacak standart bir rakam alınabilir ve bu rakama belli bir limit konulabilir.