Özel sektör çalışanlarına doğalgaz destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti, detaylar netleşti.

Sosyal destek ve yardım projelerini genişleten hükümet, milyonlarca özel sektör çalışanı için de adım attı. Sigortalı çalışanlara 1000 liraya kadar doğalgaz ve elektrik desteği düzenlemesi yürürlüğe girdi. Karara göre işverenin, çalışanlarına doğalgaz ve ısınma yardımı yapması durumunda vergi ve SGK primine tabi tutulmayacağı bildirildi.

Özel sektör çalışanlarına doğalgaz destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti, detaylar netleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce duyurduğu müjdeler arasında olan birçok proje hayata geçirilirken çalışanların doğalgaz ve elektrik fatura borçlarının silinmesini sağlayacak düzenleme, Resmi Gazete'de de yayımdı. Böylece dar gelirli vatandaşların ısınma ve elektrik ihtiyaçlarını giderebilmesi için verilecek bu destekle bir nebze rahatlama sağlayacak.

Detaylarının da netleştiği doğalgaz ve ısınma yardımı düzenlemesinde özel ve kamu sektöründe çalışan milyonlarca vatandaşa kış aylarında yeni bir destek kapısı açılıyor. İşverenler tarafından sağlanacak olan bu destekle milyonlarca çalışan, elektrik ve doğalgaz yardımı alabilecek. Böylelikle işverenler de gelir vergisi ve sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak. Buna göre Hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 liralık gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 liradan vazgeçiyor. 633 liralık bu rakam, çalışanın maaşına eklenebilecek.

Hem işveren hem de çalışanları rahatlığa kavuşturacak bu düzenlemeyle 1 Temmuz 2023 tarihine kadar elektrik ve doğalgaz yardımı yapan işverenler vergi indirimi alacak. İşverenler çalışanlarına yemek yardımını nakdi olarak verdikleri takdirde bu ücretin vergisinden istisna tutulacak. Günlük 34 lira (+KDV) olan yemek ücretini işverenler çalışanlarına yemek kartı ile verebiliyorken bu uygulama ile bu bedel 2022 yılı için 51 lira (+KDV) olacak.

KİMLER DESTEK ALABİLİR?

Çalışanlara bu ödemelerin yapılması işverenler açısından zorunlu değil, tamamen isteğe bağlı. Bu nedenle tüm özel sektör çalışanları 1.000 lira tutarındaki ısınma ve doğalgaz yardımından faydalanmayacak.